Een van de meest opvallende cryptocurrencies van vandaag is Solana (SOL). In de premium omgeving voor leden wist onze analist hier ook een erg goede technische analyse te tekenen die op het moment nog geldig is. Waar het grote deel van de markt flinke rode bedragen laat zien is Solana een van de enige coins die een positief resultaat laat zien. De cryptocurrency steeg over de afgelopen 24 uur met ongeveer 2%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we zelfs een stijging van 23%. Solana staat op het moment van schrijven op de 6e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Solana (SOL)?

Wat Solana wilt bereiken is het oplossen van schaalbaarheidsproblemen van decentrale netwerken. Hier willen zij voor zorgen door een manier te bieden waarop een netwerk meerdere transacties per seconde kan verwerken dan dat zij op het moment al kunnen. Dit is natuurlijk van groot belang als wij uiteindelijk al onze dagelijkse uitgaven willen kunnen doen door middel van cryptocurrencies. We zouden bijvoorbeeld geen half uur kunnen wachten in een winkel tot de transactie is bevestigd en de winkelier het geld binnen heeft gekregen. 

Tevens is Solana een platform waar andere projecten op gebouwd kunnen worden en waar smart contract opgesteld kunnen worden. Dit is vergelijkbaar met Ethereum (ETH) en is daarom ook de reden dat Solana de ‘Ethereum killer’ wordt genoemd.

Waarom stijgt Solana (SOL) in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn dat is geplaatst op het officiële Twitter-account van Solana. Hierin wordt aangegeven dat Solana non-fungible tokens (NFT) in april verhandelbaar worden gemaakt op Opensea. Dit is natuurlijk goed nieuws aangezien Opensea een van de grootste NFT marktplaatsen ter wereld is. Dat hier nu ook de naam van Solana wordt genoemd zorgt weer voor erg veel nieuwe exposure. Daarnaast weten we allemaal dat de NFT-sector erg goed gaat de afgelopen maanden.

Daarnaast zijn er nog een aantal extra aspecten die mogelijk de koers omhoog drukken. Een daarvan is dat er vanuit institutionele partijen veel interesse is in Solana. Grayscale heeft onlangs nog een fonds gemaakt die ongeveer voor de helft alleen uit Solana bestaat. Ook is Solana nog een samenwerking aangegaan met Krafton, een ontwikkelaar van het spel PUBG: Battlegrounds. Dit betekent dat Solana ook de gaming-sector gaat verkennen. Enkel goed nieuws voor deze cryptocurrency dus.

Technische analyse Solana (SOL)

Als we naar de grafiek van SOL kijken zien we een aantal opvallende dingen. Zo wist de koers aan de bovenkant van het neerwaartse driehoekspatroon te breken, wat een goed teken is. De koers is vanaf dat moment ook bijna alleen maar naar boven aan het gaan. Op dit moment zien we echter nog wel wat weerstand van de $132,41. Dit was voorheen een steunniveau aan het begin van dit jaar en rond september en oktober van vorig jaar. Mochten we hier doorheen breken dan is $148,58 een volgend belangrijk niveau. Hier hopen we dan steun te vinden op de $132,41. Voor een up-to-date technische analyse van onze analist AppY-Crypto neem een kijkje in de premium omgeving voor leden.

Hoe bepaal ik het juiste moment om SOL te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in SOL, maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.