SHIB is in de premium omgeving voor leden van Crypto-Insiders een erg populaire cryptocurrency. Shiba Inu is de afgelopen dagen met maar liefst 11% gestegen. Hieronder hebben we gekeken naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om SHIB te kopen of verkopen.

SHIB wist het in de afgelopen periode goed te doen. Vandaag steeg Shiba Inu met ongeveer 2%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een hoger rendement. In deze periode steeg de koers met ongeveer 11%. Op het moment van schrijven staat SHIB op de 15e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een coin uit de reeks honden meme-coins. SHIBA was opgezet zonder doel en als grapje als reactie op de razend populaire Dogecoin (DOGE). Doordat SHIB ooit is opgezet als grapje was er ook geen serieuze usecase. Over de maanden heeft wist Shiba Inu toch uit te groeien tot een groot ecosysteem. Zo bestaat ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX) en willen de ontwikkelaars achter Shiba Inu zelfs een eigen metaverse opzetten.

Waarom stijgt SHIB in waarde?

De stijging zou mogelijk te maken kunnen hebben met dit bericht van Steven Cooper, CEO van Bigger Entertainment een bedrijf dat zich specialiseert in het burnen van SHIB tokens. In dit bericht geeft hij aan dat er sinds eind oktober 2021 meer dan een kwart biljoen SHIB tokens vernietigd zijn. Van deze kwart biljoen zijn er 2 miljard vernietigd tussen 22 en 23 maart. Dit is natuurlijk prachtig voor de schaarsheid van de token en de koers, immers des te minder tokens er zijn des te hoger de koers.

Daarnaast kan de stijging natuurlijk ook veroorzaakt zijn door de stijging van bitcoin (BTC). De nummer een cryptocurrency ter wereld wist vandaag namelijk een mooie stijging door te maken die ervoor zorgde dat de koers voor het eerst sinds het begin van deze maan boven de $44.000 kwam. Vaak zien we in deze markt dat wanneer bitcoin de lucht in gaat, altcoins meebewegen.

Technische analyse SHIB

Als we naar de grafiek kijken van SHIB zien we een aantal dingen. Als eerst zien we dat de algemene trend helaas neerwaarts is. Door de steeds lager wordende pieken en bodems wordt er een neerwaarts kanaal gevormd. Als we vervolgens naar recentere prijsactie gaan kijken zien we dat er op de dagelijkse grafiek een symmetrisch driehoekspatroon is gevormd. Volgens de theorie van dit patroon is dit een neutraal patroon, wat wil zeggen dat er geen voorkeur is aan welke kant deze zal uitbreken. Het lijkt erop dat dit patroon onlangs is bevestigd door aan de bovenkant uit te breken. Dit is natuurlijk voor SHIB een bullish teken! Het zal interessant zijn om te zien of we deze stijging kunnen blijven volhouden of dat we toch weer een correctie gaan zien. 

Hoe bepaal ik het juiste moment om Shiba Inu te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in SHIB maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.