RUNE heeft deze maand een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 124% zoals we hebben gedeeld in de Crypto Insiders premium omgeving voor leden. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om RUNE te kopen of juist te verkopen.

Een van de meest populaire cryptocurrencies op het moment is THORChain (RUNE). De koers wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 5% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de koers met 16% toenemen, echter zagen we over de afgelopen 30 dagen pas echt vuurwerk. In deze periode steeg RUNE namelijk met ongeveer 123%. Door de stijging staat RUNE op de 48e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is THORChain? 

THORChain is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd liquiditeitsnetwerk waarop gebruikers direct en cross-chain hun digitale activa om kunnen zetten en is gebouwd op Cosmos SDK. THORChain maakt gebruik van een automated market maker (AMM) model die erg lijkt op de manier waarop Uniswap (UNI) dat gebruikt. Dit model zorgt ervoor dat gebruikers middels RUNE transacties kunnen doen tussen verschillende pools. Daarnaast kunnen deze gebruikers via THORChain ook geld verdienen door hun cryptocurrencies uit te lenen en daar rente over te krijgen.

Waarom steeg RUNE in waarde?

De reden dat RUNE zo hard gestegen is zou mogelijk te maken kunnen hebben met dit bericht. Hierin wordt aangegeven dat THORChain een protocol update heeft ondergaan. Daarnaast zou de stijging van deze maand ook te maken kunnen hebben met dit bericht dat het THORChain team deelde via Twitter. Hierin wordt aangegeven dat THORChain ook synthetische activa zal bieden, een financieel product waarbij er andere financiële producten, in dit geval andere cryptocurrencies, worden nagemaakt. De helft van de waarde zal worden vertegenwoordigd door de activa die nagemaakt wordt, bijvoorbeeld bitcoin (BTC), en de andere helft zal RUNE bevatten. Deze update zal voor een hogere vraag in RUNE zorgen, wat weer voordelig zal zijn voor liquidity providers aangezien zij hierdoor een hogere rente krijgen voor het uitlenen van hun cryptocurrencies. 

Technische analyse RUNE

Als we naar de grafiek van RUNE kijken zien we een aantal interessante dingen. Waar we in de vorige analyse over RUNE keken naar de weerstand op $5,176 en hier aan hebben gegeven dat wanneer we door dit niveau heen braken we wel eens echt de hoogte op konden zoeken, zien we nu dat dit inderdaad gebeurd is. Ook zagen we toen al dat wanneer dit dan zou gebeuren mogelijk voor een uitbraak uit de Bollinger Bands (BB) zou kunnen zorgen en een te hard stijgende RSI. Mocht dit gebeuren dan konden we wel eens een korte daling verwachten. Ook dit is gebeurd. Hoewel de koers in korte tijd naar de $6 steeg, zagen we een korte daling die ervoor zorgde dat de koers weer terug binnen de BB zou schieten. Ook de RSI wist hierdoor weer wat neutraler gebied op te zoeken. Nu zien we toch dat de koers weer verder de lucht in is geschoten. Mochten we met dit tempo door blijven gaan zou het niet gek zijn als we de weerstandslijn rond de $13 op gaan zoeken. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wil jij up-to-date blijven, meer technische analyse voor RUNE ontvangen of hier vragen over stellen? In de Crypto-insiders premium omgeving voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en blijven we verdere updates met jullie delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over andere coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in RUNE? Neem via de premium omgeving voor leden contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.