Vandaag in de analyse kijken we naar de net nieuwe Ape Coin (APE). Deze analyse werd aangevraagd door leden in de premium omgeving van Crypto Insiders en wordt daarom behandeld in deze editie.

ApeCoin is een ERC-20 token en werkt als een governance– en utility-token binnen het APE-ecosysteem. Hieronder kijken we eerst naar de meest recente ontwikkelingen omtrent het project van APE en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Daarna wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van een technische analyse de koersgrafiek van de crypto.

Recente ontwikkelingen Ape Coin

Een van de belangrijkste recente ontwikkelingen van Ape Coin is natuurlijk de lancering van het project, APE is namelijk pas enkele dagen oud. Het project werd opgezet door Yuga Labs, het bedrijf dat achter de Bored Ape Yacht Club en Mutant Ape Yacht Club non-fungible token (NFT) collectie zit. De coin is, zoals hierboven beschreven, een governance- en utility-token. Dit wil zeggen dat houders van de coin kunnen stemmen over voorstellen die worden gedaan binnen het APE ecosysteem. APE zal ook gebruikt worden voor games, merchandise, evenementen en andere services. Het project kreeg binnen de kortste keren enorm veel support. Whales zagen de waarde van het project wel in en sloegen de cryptovaluta massaal in. APE werd zelfs een van de best verkochte Ethereum (ETH) projecten van de dag. 

Wat kunnen we nog van Ape Coin verwachten?

Zoals gezegd kunnen APE-houders stemmen op ontwikkelingsvoorstellen die het APE-ecosysteem verder moeten ontwikkelen en verbeteren. Deze voorstellen zijn via deze pagina te volgen. Zo heeft het officiële Twitter-account van Ape Coin al aangegeven dat het eerste moment om te stemmen al snel plaats zal vinden. Gebruikers kunnen ook zelf voorstellen doen, waar vervolgens op gestemd kan worden door andere token houders. Op deze manier krijgt de token een extra gedecentraliseerd karakter.

Verder zullen we zien dat Ape Coin actief zal zijn in de crypto-gamingwereld en daadwerkelijk gebruikt zal kunnen worden in verschillende games. NWayPlay heeft bijvoorbeeld al gezegd Ape Coin te gebruiken bij een van hun nieuwe spellen die in ontwikkeling is. 

Marktsentiment en adoptie

De groei van Ape Coin op social media is erg hard gegaan. In slechts enkele dagen wist het Twitter-account al 200.000 volgers te vergaren. Dit is natuurlijk ook niet zo gek als we kijken naar de hype en populariteit rondom de Bored Ape NFT-lijnen. Op de grafiek hieronder zien we wel dat deze snelle groei langzaamaan aan het afnemen is. 

APE werd na de lancering ook direct massaal opgekocht. Het aantal tokens dat op Binance vastgehouden wordt is veruit het hoogst met 611.500 stuks, gevolgd door Bitfinex waar ongeveer 125.000 tokens worden vastgehouden. FTX is op plek drie te vinden met net geen 100.000 APE tokens. 

Hoewel APE een prachtige lancering heeft gehad, zien we toch dat het volume af begint te nemen. De hype rondom de coin was in het begin heel hoog, echter lijkt het nu toch wat aan het afzwakken. Degenen die de coins echt graag wilden hebben, hebben de coin direct gekocht. 

15% van alle tokens zijn verdeeld onder eigenaren van de Bored Apes NFT-lijn middels een airdrop. Dit zorgde echter wel voor veel kritiek van mensen, zo merkten zij op dat de investeerders die een Bored Ape in bezit hebben doorgaans al rijk zijn en het erg lastig is om een Bored Ape NFT te bezitten. Als je een Bored Ape NFT in bezit hebt krijg je 10.094 tokens. Bij een Mutant Ape is dit 2.042 tokens. Een combinatie van een Bored Ape en Kennel Club krijg je 10.950 tokens en bij de combinatie van een Mutant Ape en Kennel Club krijg je 2.898 tokens. Zo kreeg bekende YouTuber Kwebbelkop bijvoorbeeld een airdrop van 18.262 tokens, wat op dat moment gelijk stond aan ongeveer $167.000.

De overige 47% van het ecosystem fund wordt gebruikt voor de treasury en resources. 16% van de tokens gaat naar Yuga Labs en een deel wordt gedoneerd aan een goed doel. 14% gaat naar bedrijven die het project hebben geholpen bij het opzetten. Tot slot gaat er 8% naar de oprichters van Bored Ape Yacht Club. 

Technische analyse APE

APE heeft een aantal prachtige dagen achter de rug. Over de afgelopen 24 uur wist APE met ongeveer 14% te stijgen. In de afgelopen zeven dagen zagen we APE met ongeveer 1120% de lucht in gaan. Dit is natuurlijk een geweldig rendement en is deels te danken aan het feit dat de coin net nieuw is. Door de stijging wist APE een plekje in de top 100 te bemachtigen en op het moment van schrijven staat APE op de 42e plaats op basis van marktwaarde. Als we naar de grafiek kijken zien we helaas dat de token nog vrij weinig prijsgeschiedenis heeft. Op de 1-uur grafiek zien we toch dat er een een opwaartse trend gevormd wordt die zich voornamelijk aan de bovenkant van de Bollinger bands beweegt. In de Premium omgeving van Crypto-Insiders zullen we de grafiek in de gaten houden. Op het moment dat er meer prijsdata is kunnen onze analisten dit uitgebreid behandelen door middel van technische analyse.

Maar let goed op! Ervaring leert dat coins die zo snel toenemen in waarde doorgaans altijd een flinke correctie ondervinden zodra de hype wat afneemt. Op het moment is APE een duidelijke hype, dit is niks nieuws. We hebben vaker gezien dat projecten die de top 50 inschieten er soms ook net zo snel weer uit kunnen schieten. Overweeg jij een positie in te nemen, wacht dan tot de hype enigszins voorbij is om te zien of de token nog haar waarde heeft behouden.

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in APE, maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.