Een van de meest opvallende cryptocurrencies vandaag is Cosmos (ATOM). In de premium omgeving voor leden werd Cosmos aangevraagd door leden. Dat is de reden dat we vandaag naar de recente ontwikkelingen van Cosmos zullen kijken. Daarnaast kijken we ook op basis van technische analyse naar de koers van ATOM. 

Het doel van Cosmos is om een ecosysteem op te zetten waarbij verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Het uiteindelijke doel van dit ecosysteem is om de adoptie en toepasbaarheid van crypto te vergroten. 

Recente ontwikkelingen van Cosmos

Er zijn in de afgelopen tijd een aantal interessante dingen gebeurd binnen het Cosmos ecosysteem. Zo is er onlangs een nieuw voorstel gedaan door een gebruiker van Cosmos. Het is namelijk zo dat iedereen die een bepaald aantal ATOM in bezit heeft een voorstel kan doen voor het verbeteren van het platform. Andere token houders kunnen vervolgens voor of tegen dit voorstel stemmen. In deze situatie is er een voorstel gedaan om gaia v7.0.0 te integreren. Dit wordt ook wel de Theta update genoemd. Deze update zal verschillende verbeteringen met zich meebrengen voor de Cosmos hub

Daarnaast nog een kleiner nieuwtje, want er is ook een nieuw non-fungible token (NFT) platform live gegaan op de ATOM chain genaamd Stargaze. Dit platform maakt het mogelijk voor de gebruiker om nieuwe NFT’s te minten maar ook op een marktplaats NFT’s te verhandelen. Op het moment is de marktplaats nog niet beschikbaar maar deze zit eraan te komen.

Technische analyse ATOM

Als we kijken naar de grafiek van ATOM zien we een aantal interessante dingen. Zo zien we eigenlijk direct dat de koers al voor een hele lange periode in een opwaartse trend zit. Binnen deze trend zien we over de afgelopen maanden ook een interne opwaartse trend. Hierbinnen lijken we langzaamaan naar de bovenkant van dit patroon te stijgen.

Mochten we het interne patroon aan de bovenkant doorbreken dan zouden we zelfs weer kunnen denken aan de bovenkant van de grotere opwaartse trend. Vooralsnog wordt er op de dagelijkse grafiek buiten de Bollinger Bands gehandeld. Hier moeten we eerst weer in terug zien te komen voor we de stijging kunnen vervolgen. Dit geeft de RSI ook wat ruimte om af te koelen. Het algemene plaatje ziet er dus nog bullish uit!

Hoe bepaal ik het juiste moment om ATOM te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in ATOM maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.