Bitcoin (BTC) begint voorzichtig te stijgen en daarom laait de discussie alweer op of de koers zijn bodem heeft bereikt. De meeste altcoins trekken weer sterker aan en het grootste deel van de top 100 kleurt vandaag groen.

De meeste koersen piekten gisterenavond, maakte vervolgens een scherpe duik en daarnaa een forse bounce. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies stijgt met 1,9% naar $1,116 biljoen.

Market Overview#BTC price trades above $23K

The Top-10 are traded in different directions: $BNB +3.85%, $ETH +3.07%, $SOL -4.78%.

Market cap: $1.13T (+1.23%) $BTC dominance: 39.11% (-0.58%)
Fear & Greed Index: 34 (Fear)

Full Reporthttps://t.co/r3ZmiJvGwx pic.twitter.com/np6BdKsrV5

— CryptoRank Platform (@CryptoRank_io) August 3, 2022

Ethereum stijgt met 4,5%

Ethereum (ETH) vond gisterenochtend support rond $1.575 en begon tegen het eind van de middag flink te stijgen. De ether koers bereikte enkele uren later een piek van $1.675 en leek vervolgens support te zoeken rond $1.650. Deze hield echter niet stand en ETH zakte naar $1.600. Deze prijs hield wel stand en ETH is de afgelopen uren weer aan het stijgen en komt momenteel op $1.640 uit. Daarmee staat ETH vandaag 4,5% in de plus.

Why I’m bullish on The Merge. pic.twitter.com/7i4MpoLJun

— dataalways.eth (@Data_Always) August 2, 2022

Solana daalt door wallet hack

Solana (SOL) is vandaag de enige koers onder de grootste crypto die rood kleurt. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk met dit nieuws te maken over een nieuwe wallet hack. SOL verloor afgelopen nacht grip op $41 en dipte toen naar $38. Sindsdien stoeit SOL met $39 en staat de koers vandaag 3% in de min.

If you were affected by the attack on certain Solana wallets today, please fill out the form below! If you weren’t, please help share this tweet so those who were will see it. We need everyone’s help in order to make sense of what happened.https://t.co/82EwnpRbXg

— samczsun (@samczsun) August 3, 2022

XRP, DOGE, SHIB in de plus

Ripple (XRP) volgde ongeveer hetzelfde patroon als de rest, maar schommelde minder hevig. Daardoor komt XRP met $0,37 weer precies op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

Dogecoin (DOGE) is de afgelopen uren al flink aan het stijgen na een forse daling afgelopen nacht. DOGE komt momenteel bij $0,675 aan waarmee koers 2% in de plus staat. Datzelfde zien we bij shiba inu (SHIB) die na de bounce in de buurt komt van de top van gisteren. SHIB klopt momenteel bij $0,000012 aan waarmee koers 2,4% in de plus staat.

ADA, DOT, BNB stijgen harder

Ook cardano (ADA) maakte afgelopen nacht een aardige bounce waarmee koers weer boven $0,5 uitkomt en al 4% in de plus vandaag staat. Binance coin (BNB) komt al in de buurt van zijn top van gisteren, rond $290, en staat 4% in de plus. Polkadot (DOT) komt na zijn bounce weer boven $8 uit en staat daarmee al 4,6% in de plus.

AVAX & MATIC stijgen het hardst

Avalanche (AVAX) maakte een nog sterkere schommeling waardoor koers nu met $23,5 vecht en 5,4% in de plus staat. Polygon (MATIC) is wederom de winnaar onder de grootste crypto en duwt na een stijging van 5,6% momenteel tegen weerstand rond $0,9 aan.

An update on token unlock

As per initial distribution, founders token share was to unlock in Oct ’21 and Apr ’22. They did not claim these tokens.

Yesterday, those tokens (640M $MATIC) were claimed by founders, and they have committed to stake all the tokens in the network. https://t.co/aeqnhI1r7g

— Polygon – MATIC (@0xPolygon) August 2, 2022

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

In de rest van de top 100 vinden we nog sterkere stijgers vandaag. Filecoin (FIL), mina (MINA), graphg (GRT) en arweave (AR) staan al zo’n 5% in de plus. Voor chainlink (LINK) is dat bijna 6% en voor internet computer (ICP) en aave (AAVE) 7%. Curve (CRV) staat vandaag 8% in de plus en uniswap (UNI) meer dan 9%.

Thorchain (RUNE), ethereum classic (ETC), bitcoin gold (BTG) en Tenset (10SET) staan al meer dan 10% in de plus vandaag. Vechain (VET) stijgt met bijna 12%, synthetix (SNX) met 14% en apecoin (APE) met maar liefst 16%. Lido (LDO) is weer de allersterke stijger uit de top 100 en staat vandaag 18% in de plus.

Niet alle crypto kleuren groen vandaag. Chiliz (CHZ) staat 2% in de min en bittorrent (BTT), theta (THETA), hedera (HBAR) en chain (XCN) 3%. Kava (KAVA) zakt met 5% vandaag en celsius network (CEL) met 11%.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.