Heb je wel eens iets gekocht waar de mensen om je heen niet vanaf wisten? Dan ben je niet de enige, volgens een nieuw onderzoek van Circuit. Uit het onderzoek onder meer dan 1.000 Amerikaanse respondenten, blijkt dat vier van de vijf deelnemers hun aankopen wel eens geheimhouden. Cryptocurrencies zijn een nieuwkomer op deze lijst van geheime aankopen.

Veel mensen verbergen aankopen

Vier van de vijf deelenemers die ongelukkig zijn of waren in hun relatie, hebben wel eens een aankoop verborgen. Voor stellen met gelukkige banden is dit ‘slechts’ twee uit vijf mensen die hun aankopen wel eens verbergen. Bij stellen met kinderen is dit percentage ook hoger, namelijk 82,9% ten opzichte van 68,9%.

De belangrijkste reden om een transactie niet te vertellen is omdat het een onbelangrijke aankoop was. Maar ook bijvoorbeeld de angst om te worden veroordeeld en de angst voor gekwetste gevoelens spelen een belangrijke rol. Een kwart van de respondenten geeft aan dat zij proberen te  voorkomen dat de relatie beschadigd raakt. De gemiddelde prijs van een niet vertelde aankoop was $75 (€71,1).

Crypto is nieuw op de lijst

Het verbergen van cryptovaluta is relatief nieuw. Dat is niet zo vreemd, aangezien de markt ook nog maar net bestaat. Crypto-tokens staan op plek zeven in de lijst. Kleren en schoonheidsproducten staan vermoedelijk al langer op plek één en twee. Alcohol verzorgt plaats vijf en juwelen staan op de tiende plaats.

Ook wordt er veel moeite gedaan om zaken te verbergen. Zo verwijdert 45,7% zijn browsergeschiedenis, maakt 38,1% gebruik van speciale bezorgservices en verandert 37,9% het wachtwoord van zijn bankrekening. Er bestaat zelfs een term voor dit onderwerp: financiële ontrouw. Dit kan grote gevolgen hebben voor je relatie, omdat het vertrouwen kan schaden. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat er vaak hele logische redenen zijn om financieel ontrouw te zijn.

Zo zie je maar weer, een onprettige relatie kan een hoop financiële zorgen met zich meebrengen. Als je ervoor kunt zorgen dat de band met je partner beter wordt, dan kan een flinke last verdwijnen. Misschien kunnen jullie dan wel samen in cryptocurrencies investeren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.