De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft een paar jaar geleden het concept van langere Bitcoin-prijscycli opgegooid. Na verloop van tijd kreeg dit idee steeds meer potentie, zeker nadat de prijs van Bitcoin (BTC) niet door de 60.000 euro brak. Nu zegt de analist dat het model niet meer accuraat is.

Bitcoin berenmarkt is er al

In een reeks tweets benadrukt Cowen dat de berenmarkt er al een paar maanden is, en dat deze vermoedelijk nog wel even door zal gaan. Er bestaat een kans dat het dieptepunt van de afgelopen dagen een belangrijk bodemsignaal is, maar hij verwacht het niet. Cowen denkt dus dat de duidelijke supportlijn van het afgelopen jaar doorbroken zal worden. Over welke prijzen we kunnen verwachten zegt hij op Twitter niets.

In de reacties onder de tweets is te lezen dat veel volgers niet hadden verwacht dat hij zo kritisch zou zijn op zijn eigen model en dat hij ervan af zou stappen. Toch kunnen veel van hen zijn oprechtheid waarderen.

#Bitcoin Lengthening cycles is dead. Bear market has been here for months and will likely continue to rage on for a while.

Let’s hope this is a macro bottom signal, but I don’t think it is.

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) May 7, 2022

Op YouTube heeft hij een uitgebreidere analyse gedaan, die de nadruk legt op de berenmarkt waar we mogelijk nu in zitten. Zo gaat hij ook in op de dollar en de dollarindex (DXY), die op het punt staat om uit te breken. Dat betekent dat de dollar hard zou kunnen gaan stijgen, wat wederom aangeeft dat de markt niet bereid is om veel risico te nemen. Cryptocurrencies blijft een risicovolle assetklasse, dus het ligt voor de hand dat praktisch alle tokens hard zullen dalen. Dat geldt helemaal voor altcoins, benadrukt Cowen.

Cowen niet de enige bitcoin analist die van model afstapt

De bekende analist is inmiddels niet de enige meer. Sommige populaire analisten, waaronder Willy Woo, blijven bij hun idee dat bitcoin en andere crypto’s door weer en wind hun uptrend zullen behouden. Toch is ook Plan B van één van zijn modellen afgestapt, namelijk van zijn ‘floor model’. De anonieme Nederlander benadrukt dat het stock-to-flow-model nog wel geldig is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.