De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft onlangs bekend gemaakt dat gebruikers in Canada, Japan en Singapore extra informatie aan de exchange zullen moeten verschaffen als zij een crypto-transfer willen maken naar een wallet buiten Coinbase. Onder meer de naam en het adres van de ontvanger zullen moeten worden aangegeven voordat een transactie gedaan kan worden.

Coinbase en regulatie

Uiteraard zijn deze extra maatregelen niet geheel vrijwillig door Coinbase doorgevoerd. De exchange probeert op deze manier simpelweg om zich te blijven houden aan lokale wet- en regelgeving. Overheden in de drie landen waren klaarblijkelijk niet te spreken over het feit dat cryptocurrencies vanuit de Coinbase exchange naar anonieme wallets gestuurd konden worden.

Onder verwijzing naar regelgeving opgesteld door de Monetary Authority of Singapore (MAS), zei de crypto exchange dat het verplicht is om aanvullende gegevens te verwerven voor alle transacties waarbij een Singaporese gebruiker crypto vanuit hun Coinbase exchange wallet naar een extern adres stuurt. Het vereist de naam en het land van verblijf van de ontvanger. De nieuwe regels gaan per 1 april in in Japan en Singapore.

Canadese gebruikers worden zelfs verplicht om ook het adres van de ontvangende partij te vermelden. Wel hoeft dit alleen bij transacties van meer dan 1.000 Canadese dollars. In Canada gaan de nieuwe regels op 4 april in.

“Als u zich in Canada, Singapore of Japan bevindt en digitale activa buiten Coinbase verstuurt, moet u mogelijk informatie verstrekken over het type portemonnee waarnaar u activa verstuurt en informatie over de ontvanger, afhankelijk van het land.”

Heftige kritiek

Het komt natuurlijk niet als een verassing dat deze nieuwe regels in het verkeerde keelgat zijn gevallen bij investeerders over de hele wereld. De anonimiteit, waar veel crypto gebruikers enorm veel waarde aan hechten, wordt op deze manier natuurlijk afgebrokkeld. Men vraagt zich ook af of andere landen zullen volgen.

A Coinbase user in Canada sent me this.

So it begins.

Next on the menu…disabling withdrawals to crypto wallets?

The Canadian government wants to trap crypto into their financial panopticon.

Go bankless while you can. pic.twitter.com/YxRTaQ7HP8

— RYAN SΞAN ADAMS – rsa.eth (@RyanSAdams) March 25, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.