De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft vandaag bekend gemaakt dat hun langverwacht non-fungible token (NFT) marktplaats de beta testfase is ingegaan. Een kleine hoeveelheid beta testers zullen toegang krijgen tot dit platform om te kijken of alles functioneert naar behoren. Mocht alles goed verlopen dan zullen steeds meer gebruikers toegang tot de NFT marktplaats van Coinbase krijgen.

Coinbase NFT marktplaats

Op een blogpost maakte Coinbase bekend dat de toegang tot de beta van de marktplaats via een waitlist geregeld is. Hoe lager de positie van iemand op deze lijst is, des te eerder kan hij of zij een uitnodiging van Coinbase verwachten om de nieuwe marktplaats te testen.

“We nemen de eerste stap op die reis door onze bèta vrij te geven. Vanaf vandaag kan iedereen de eerste versie van Coinbase NFT bekijken op nft.coinbase.com en de enorme collectie van NFT’s op de Ethereum blockchain verkennen.”

De NFT marktplaats van Coinbase lijkt op het eerste gezicht veel op die van gevestigde platformen zoals Opensea, maar bevat ook een aantal unieke features. Zo heeft de NFT marktplaats van Coinbase ook een aantal functies die je normaal ziet op social media platformen. Gebruikers kunnen met elkaar communiceren en reacties achter laten onder berichten of collecties.

Elke gebruiker heeft daarnaast een profiel waar zij kunnen pronken met hun collecties (en die andere mensen kunnen volgen), evenals een discover feed die volgens Coinbase NFT’s aan je zal aanbevelen “gebaseerd op wat je koopt, wat trending is, wie je volgt, en meer.”

‘NFT’s groter dan cryptocurrencies’

Dat Coinbase met een eigen NFT marktplaats kwam werd een aantal maanden geleden al bekend gemaakt. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, verwacht ook dat de NFT sector in de toekomst nog een gigantische groei door zal gaan maken. Hij gaf zelfs aan dat de handel op de nieuwe NFT marktplaats van Coinbase groter kan worden dan de handel in cryptocurrencies.

“We zijn erg enthousiast over NFT’s, dit wordt in de toekomst een heel groot gebied voor crypto en dat is het nu al. Het kan net zo groot of groter worden dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase.”

Voor meer informatie over de Coinbase exchange kun je terecht op de bedrijfspagina of de review van Coinbase.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.