De beruchte Bored Ape non-fungible tokens (NFT) uit de exclusieve Bored Ape Yacht Club (BYAC) krijgen een eigen film. Ze krijgen zelfs een drietal films, genaamd “The Degen Trilogy.”

Coinbase, de enorme Amerikaanse cryptocurrency-exchange, gaat de film maken. Dat kondigt het bedrijf op 11 april aan:

DEFINITELY SOMETHING

We’re creating an interactive three-part film featuring the @BoredApeYC & @apecoin communities.

Come build with us!
https://t.co/bmp2ZdT6SG pic.twitter.com/5vIRnbyupu

— Coinbase (@coinbase) April 11, 2022

Coinbase heeft al een open auditie gelanceerd. Bored Ape NFT eigenaren, die hopen dat hun verveelde aap in een van deze films verschijnt, kunnen zich hiervoor nu aanmelden.

Eigenaren van Bored Apes die worden verkozen, ontvangen een licentie van $10.000 in bitcoin (BTC) of apecoin (APE). Deze licentie wordt vervolgens vastgelegd op de blockchain van Ethereum (ETH).

Belangstellenden moeten hun aanvraag uiterlijk vandaag indienen. Hoe de Bored Apes worden gekozen, is echter onduidelijk. Ook is niet iedereen hier blij mee en zij waarschuwen andere eigenaren op te passen. Zij waarschuwen dat je mogelijk rechten omtrent je NFT opgeeft in ruil voor deze eenmalige vergoeding

TO ALL BORED APES, THIS IS IMPORTANT

Please read the licence terms of @coinbase really carefully. Understand what you are getting in return for what you will give away.

You are giving up PERPETUAL IP RIGHTS of your Ape for $10,000 worth of $APE or $BTC.

Weigh your options. pic.twitter.com/C0vSebbdjD

— Dippudo ◕ ◕ (@dippudo) April 11, 2022

Het plan is om de eerste film uit de trilogie al tijdens NFT.NYC te tonen. Het NFT evenement vindt in New York plaats tussen 20 en 23 juni. Na lancering kunnen alleen mensen met een Coinbase Wallet de film bekijken.

Coinbase meldt dat het geen winst verwacht te maken met de film. Mocht dit toch lukken, dan zegt de beurs dat alle winst aan non-profit organisaties wordt gedoneerd. De films zijn daarnaast verbonden aan de lancering van Coinbase’ eigen NFT marktplaats. Deze lanceert naar verluidt binnenkort.

De premisse van de film is compleet onzinnig, maar dat viel dan ook wel te verwachten. Leden van de Mutant Ape Yacht Club (MYAC) komen in aanmerking voor de tweede film.

BYAC maakt de laatste tijd veel grootse ontwikkelingen door. Yuga Labs, het bedrijf achter BYAC, lanceerde onlangs de apecoin, nam CryptoPunks over, en haalde onlangs maar liefst $450 miljoen op. Ook maakt Universal Music Group, het grootste muziekconcern ter wereld, met vier verveelde apen een band.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.