Het conflict in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie heeft voor een flinke opschudding gezorgd op de markten. Desalniettemin houdt de cryptomarkt aardig stand, en toont de markt “veerkracht.” Dat schrijft crypto exchange Coinbase in een rapport, ingezien door CoinDesk.

Meer onzekerheid in cryptomarkt

Ondanks dat de markt tot nu toe aardige veerkracht toont, blijft de situatie hoogstens onzeker. Coinbase hoofd institutioneel onderzoek David Duong zegt dat het conflict nog meer onzekerheid heeft gebracht omtrent de aanpak van de Amerikaanse centrale bank (Fed) van de stijgende inflatie.

Dit speelde al voor het conflict begon en was reden voor veel investeerders om te ‘de-risken.’ Risicovollere investeringen gingen de deur uit wat op zijn beurt voor liquidaties van futures-posities zorgde. Hierdoor werd eerder dan verwacht een bodem opgezocht door de cryptomarkt.

Aanname is dat conflict van korte duur zal zijn

Het feit dat de koersen al aardig aan het dalen waren voordat het conflict begon, samen met de snelle dump nadat het conflict begon, zorgde er volgens Coinbase voor dat de markt nu veerkracht laat zien. Daarbij zouden investeerders er over het algemeen vanuit gaan dat het conflict van korte duur zal zijn. Dit blijft echter onzeker door de enorme weerstand die het Oekraïense leger toont. Hierdoor kan het conflict alsnog lange tijd duren.

Het conflict zorgt er echter voor dat investeerders verwachten dat de Fed minder agressief zal zijn met het verhogen van de rentepercentages, aldus Coinbase. Dit zou een positieve ontwikkeling kunnen zijn voor crypto.

Coinbase voor korte termijn minder positief

Coinbase, een exchange zoals we in Nederland Bitvavo kennen, stelt echter dat dit niet meteen zal betekenen dat de koersen verder kunnen herstellen. Duong stelt dat de markt zich vooralsnog in een “onstabiel equilibrium” bevindt. De markt heeft dan ook meer tijd nodig om te stabiliseren. Pas tegen het einde van het tweede kwartaal verwacht Coinbase een verder herstel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.