De CEO van de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, verwacht dat binnen relatief korte tijd zeker 1 miljard mensen over de hele wereld crypto zullen gebruiken. Dat meldde hij tijdens de Milken Institute Global Conference op maandag. De komende 10 tot 20 jaar zullen behoorlijk wat vuurwerk in petto hebben voor de crypto industrie, aldus Armstrong.

Toekomst van crypto

Deze uitspraken van Armstrong komen ten tijde van behoorlijke wat onrust en onzekerheid in de crypto markten. Veel investeerders zien de huidige situatie maar somber in en de interesse in cryptocurrencies onder het mainstream publiek is vandaag de dag ook ronduit laag te noemen. 

Desondanks ziet de toekomst er waanzinnig goed uit als we Brian Armstrong mogen geloven. Volgens hem kunnen we in de relatief nabije toekomst echt gekke dingen gaan zien, dat meldt Bloomberg. Zo verwacht Armstrong dat in 10 tot 20 jaar de crypto industrie een substantieel deel van de wereldwijde economie zal uitmaken.

“Ik denk dat over 10-20 jaar een aanzienlijk deel van het BBP in de crypto-economie zal zitten.”

Ook de CEO van Ark Invest en bekende crypto bull, Cathie Wood, was aanwezig als spreker op de conferentie van maandag. Zij is net als Armstrong enorm bullish over de crypto industrie op de midden tot lange termijn. Volgens haar is het feit dat grote bedrijven personeel verliezen aan opkomende crypto bedrijven kenmerkend voor wat ons nog staat te wachten in de toekomst.

“In het geval van DeFi en next-generation internet, zien we dat veel financiële bedrijven talent verliezen aan crypto,” zei Wood. “Dus ze moeten het serieus nemen, anders worden ze uitgehold.”

Regulatie als obstakel

Ook het feit dat de overheid in de Verenigde Staten steeds meer de nieuwe crypto industrie accepteert een erg goed teken. In Washington raken wetgevers steeds meer overtuigd van de crypto industrie. Volgens Wood is zelfs ongeveer de helft van de wetgevers in de Amerikaanse hoofdstad pro-crypto op dit moment. 

Desalniettemin is het volgens Wood nog altijd de regulatoire onzekerheid die ervoor zorgt dat de crypto industrie nog niet op dezelfde manier is ontploft als het internet.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.