Goed nieuws voor Coinbase-gebruikers: de exchange ondersteunt sinds vandaag staking rewards voor cardano (ADA) bezitters! Het crypto nieuws valt samen met een enorme prijsstijging van de altcoin.

Cardano staking op Coinbase

In een aankondiging laat Coinbase weten dat gebruikers nu beloningen kunnen verdienen als zij ADA in bezit hebben. Hiervoor hoeven ze niets ander te doen dan cardano kopen of vanuit een externe wallet naar hun Coinbase-account te sturen. Gebruikers zullen dan direct beginnen met ADA verdienen.

De exchange laat weten dat de staking rewards na de initiële vasthoudperiode van 20 tot 25 dagen elke 5-7 dagen worden uitbetaald. Het gaat dan om ongeveer 3,75% per jaar. Staken kan uiteraard ook zonder een account bij Coinbase middels een eigen wallet. De exchange wil het staking-proces met zijn dienst echter makkelijker maken voor zijn klanten:

“Het proces kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Met de lancering van vandaag biedt Coinbase een gemakkelijke, veilige manier voor elke retailgebruiker om actief deel te nemen aan het Cardano-netwerk en beloningen te verdienen.”

ADA verdienen met staken

Cardano is een blockchain-netwerk dat op een proof-of-stake (PoS) protocol draait. Dit houdt in dat gebruikers hun crypto kunnen inzetten om bij te dragen aan het verwerken van transacties. In ruil hiervoor ontvangen stakers een beloning, vergelijkbaar met bitcoin (BTC) miners die beloning ontvangen voor het verwerken van transacties.

Het zelf staken van ADA is overigens de voordeligste optie. Waar gebruikers op Coinbase 3,75% ontvangen, ontvangen gebruikers die rechtstreeks met hun wallet staken bijna een procent meer. Voor lange termijn investeerders kan het dus interessanter zijn met een eigen wallet te staken.

Zoals gezegd stijgt de cardano prijs de afgelopen dagen hard. Lees hier een vandaag verschenen technische analyse van de altcoin die de afgelopen 10 dagen met bijna 50% in waarde kon stijgen.

Het project ziet naast de toenemende ontwikkelingen op het netwerk ook goed nieuws uit andere hoeken. Zo is het opgenomen in een nieuw investeringsproduct van Grayscale, waarover je hier meer leest.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.