De wereld van cryptocurrencies wordt overal ter wereld steeds populairder en in het Verenigd Koninkrijk lijkt dat niet anders te zijn. Volgens een onderzoek dat werd gedaan door de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bezit zeker 1 op de 3 Britten op dit moment cryptocurrencies!

Coinbase onderzoek

Het onderzoek werd in naam van Coinbase uitgevoerd door het onderzoeksbureau Qualtrics. Hieruit bleek dat op dit moment zeker 33% van alle Britten reeds hebben geïnvesteerd in crypto valuta. Dit percentage is sinds oktober van het vorige jaar met zeker 4% gestegen. Daarnaast geeft 61% van de ondervraagden aan dat zij van plan zijn om in het komende jaar hun crypto bezittingen uit te breiden.

Vooral bitcoin (BTC) blijkt populair onder Britse investeerders. Op een tweede plek staat ethereum (ETH). 52% van de ondervraagden geeft aan dat zij ether tokens in het bezit hebben. Ook dogecoin (DOGE) doet het goed. Zeker 34% van de ondervraagden bezit dogecoin.

Een woordvoerder van Coinbase liet aan Cointelegraph weten dat deze cijfers laten zien dat het Verenigd Koninkrijk met een bevolking van zeker 67 miljoen een wereldleider is op het gebied van crypto adoptie. Daarnaast wordt gesteld dat er sterke signalen zijn dat in de toekomst de populariteit van cryptocurrencies in het land alsmaar zal groeien.

“Uit recente enquêtes blijkt dat de adoptie trend kan aanhouden, waarbij velen de ambitie delen om de omvang en diversificatie van hun portefeuilles uit te breiden.”

Obstakels

Wel geeft Coinbase aan dat er nog zeker werk aan de winkel is als het op de kennis van Britse crypto investeerders aankomt. Volgens Coinbase kan er nog een hoop gebeuren om de voorlichting wat betreft crypto activa te bevorderen.

Daarnaast zijn regulatoren in het Verenigd Koninkrijk niet altijd even positief over de crypto industrie. Hoewel het onwaarschijnlijk is op dit moment dat zij roet in het eten zullen gooien, blijft dit een belangrijk punt om in de gaten te houden in de toekomst.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.