De langverwachte merge op het Ethereum (ETH) netwerk komt steeds dichterbij. Volgens de reusachtige Amerikaanse bank Citigroup zullen er een aantal veranderingen worden aangebracht waardoor ethereum behoorlijk interessant kan worden voor zowel investeerders als gebruikers.

Ethereum merge

Op dit moment is de verwachting dat de merge ergens in september van dit jaar zijn opwachting zal maken. Deze update is een van de meest geanticipeerde in de geschiedenis van de crypto industrie, en dat is niet zonder reden. Er bestaat namelijk een kans dat de veranderingen die de update teweeg zal brengen een positieve impact hebben op de prijs van ETH.

Ook Citigroup houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Onlangs publiceerde de bank een rapport waarin zij uiteenzetten wat zij verwachten dat de gevolgen van de merge zullen zijn, dat meldt CoinDesk. De resultaten zijn niet mals. 

Zo zal volgens het rapport van Citigroup het energieverbruik van het Ethereum netwerk met 99,95% kelderen. Dat heeft alles te maken met het feit dat het netwerk zal verhuizen van een proof-of-work (PoW) consensus model naar een proof-of-stake (PoS) consensus model. In de basis betekent dit dat het minen van ether tokens verleden tijd zal zijn met een drastische vermindering van het energieverbruik als gevolg.

Ether deflatie?

Het rapport van Citigroup buigt zich echter ook nog over een ander aspect dat wellicht even significant zal zijn. De bank wijst er namelijk op dat het Ethereum netwerk na de merge mogelijk onderhevig zal zijn aan deflatie. 

Hoe ziet dat er dan precies uit in de praktijk? Op dit moment wordt door middel van het mining proces een constante stroom van nieuwe ether tokens uitgegeven. Dat betekent dat jaarlijks de totale circulatie van tokens stijgt. Inflatie dus.

Na de merge zal het mining proces niet meer bestaan en dus zullen er nauwelijks nieuwe ether tokens worden bijgemaakt. Dit in combinatie met het bestaande burning proces zal er volgens Citigroup in de toekomst voor zorgen dat de totale circulatie van ether tokens jaarlijks met 4,7% zijn krimpen! Volgens de wet van vraag en aanbod suggereert dit uiteraard interessante dingen voor de koers van ethereum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.