De Chinese overheid heeft vorig jaar een breed verbod op het bezit en verhandelen van cryptocurrencies officieel gemaakt. Het had grote gevolgen voor vrijwel de hele blockchain-industrie: uiteraard werd het China’s eigen bevolking erg moeilijk gemaakt, maar ook moesten blockchain-bedrijven zoals Bitcoin (BTC) miners verkassen. Misschien is er ook voor Chinezen nu wat licht aan het einde van de tunnel. Internetgigant Baidu heeft namelijk aangekondigd een collectie van NFT’s uit te gaan geven.

NFT’s zijn nog toegestaan

Dat schrijft onder andere Coincu op basis van lokaal nieuws. Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn opmerkelijk genoeg nog wel toegestaan in het land, ondanks dat China erg hard is tegen crypto-gebruikers. In de wereld van NFT’s is het soms erg moeilijk om te bepalen wat iets waard is en wat niet. Baidu is één van China’s grootste technologiebedrijven en vormt een soort concurrent voor Google.

Baidu is sinds gisteren tot en met aanstaande zaterdag (12 maart) druk met een airdrop van 20.000 NFT’s. Er zijn 8.888 unieke tokens, ze vertegenwoordigen Chinese cartoonfiguren uit de televisieserie ‘Talking Tom Cat. Ook is volgens het bericht het rode vos-personage Ali op 16 maart ‘jarig’, waarbij nogmaals 3160 tokenized afbeeldingen in beperkte oplage zullen worden verspreid. De NFT’s kunnen gebruikt worden met Baidu’s diensten als avatars.

Baidu ontwikkelt eigen NFT-platform

Baidu blijkt zijn eigen NFT-platform te hebben ontwikkeld, net als bijvoorbeeld Tencent. NFT’s zijn in China nog niet gereguleerd. Dat kan betekenen dat China nog plannen heeft om ze te verbieden of dat ze volkomen legaal zullen blijven. Wel is het waarschijnlijk dat NFT’s minten op Ethereum (ETH) en andere publieke blockchains niet is toegestaan in het land. Baidu zal waarschijnlijk zijn eigen software hebben ontwikkeld voor de NFT’s, al dan niet met behulp van blockchain.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.