De CEO en oprichter van het hedgefonds Citadel, Ken Griffin, heeft zich onlangs uitgelaten over de crypto industrie. Voorheen stond Griffin altijd bekend als anti-crypto, maar in een recent interview met Bloomberg geeft Griffin aan dat hij wellicht de plank heeft misgeslagen als het op de crypto industrie aankomt.

Citadel is een van de grootste en beruchtste hedgefondsen ter wereld. Daarnaast is Citadel de grootste market maker in de Verenigde Staten. Citadel heeft vooral naam gemaakt bij veel particuliere investeerders voor hun rol in de controverse omtrent GameStop en Robinhood.

Ken Griffin over crypto

Griffin laat in het interview met Bloomberg duidelijk weten dat hij van mening is veranderd over de crypto sector. Voorheen zag Griffin geen reden om de crypto industrie serieus te nemen en nam persoonlijk of met Citadel geen substantiële positie in een of meerdere cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Inmiddels ziet Griffin de crypto industrie in een ander daglicht. Volgens hem is de nieuwe industrie zelfs uitgegroeid tot een van de grootste succesverhalen binnen de wereld van finance in de afgelopen 15 jaar.

“Crypto is een van de grootste financiële verhalen van de afgelopen 15 jaar. En ik zal duidelijk zijn, ik heb in die periode in het kamp van de ontkenners gezeten. Maar de crypto markt heeft vandaag een marktkapitalisatie van ongeveer 2 biljoen dollar in ronde getallen, wat u vertelt dat ik het niet bij het rechte eind had met dit standpunt”

Crypto adoptie

Hoewel Griffin nog altijd een enigszins sceptisch is over de crypto industrie, lijkt het waarschijnlijk dat hij en zijn hedgefund in de toekomst in grotere mate zullen investeren in cryptocurrencies. Hij geeft in het interview aan dat dit in de komende paar maanden al kan gaan gebeuren.

“U mag ervan uitgaan dat wij ons de komende maanden zullen toeleggen op het verhandelen van cryptocurrencies.”

Ook biedt Citadel steeds meer hulp aan instituties die graag de crypto markt in willen stappen. Klaarblijkelijk is de vraag naar crypto blootstelling de afgelopen tijd dusdanig gegroeid dat het niet meer mogelijk is om de crypto industrie te negeren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.