Begin deze week was in het crypto nieuws te lezen dat de twee grootste banken van Argentinië klanten in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ripple (XRP) willen laten handelen. Maar helaas steekt de centrale bank van het land daar nu een stokje voor, zo blijkt uit een update op zijn website.

Argentijnse centrale bank ontmoedigt crypto-diensten van banken

Twee banken kondigden deze week aan dat zij handelsdiensten in crypto zullen gaan aanbieden: Banco Galicia en Burbank. Eerstgenoemde stelde de handelsdiensten aan te bieden nadat het een peiling had gehouden. 60% van de respondenten zei gemakkelijk toegang te willen hebben tot crypto.

Dit hoge percentage vloeit waarschijnlijk voort uit een ander hoog percentage, namelijk de inflatie in het land. Argentijnen kampen al jaren met enorme inflatie en zijn dus altijd op zoek naar manieren om hun kapitaal te beschermen. Maar crypto mag daar wat de centrale bank betreft dus geen rol in spelen.

Crypto al bitcoin zijn te volatiel

In de update valt te lezen dat de raad van bestuur een bevel betreft waarin het banken verbiedt diensten aan te bieden aan klanten waar digitale valuta een rol in spelen. Het gaat hier dan om valuta die niet worden gereguleerd door de centrale bank. De reden voor het bevel is als volgt:

“De maatregel die door de raad van bestuur van de centrale bank is bevolen, is bedoeld om de risico’s te beperken die verbonden zijn aan operaties met deze activa die zouden kunnen worden gegenereerd voor gebruikers van financiële diensten en voor het financiële systeem als geheel.”

Deze risico’s zijn: “de hoge volatiliteit, de risico’s die gepaard gaan met cyberaanvallen, het witwassen van geld/financiering van terrorisme en mogelijke niet-naleving van regelgeving, het ontbreken van waarborgen en volledige informatie die de huidige regelgeving biedt voor gebruikers van financiële diensten en het grensoverschrijdende karakter van deze operaties,” aldus de centrale bank van Argentinië.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.