Cathy Wood is één van de meest vooraanstaande fondsbeheerders die openlijk erg positief is over cryptocurrencies, en met name over Bitcoin (BTC). Haar fonds ARK Invest beheert een aantal exchange-traded funds (ETF’s) waarvan één ook investeert in crypto-bedrijven. ARK Invest heeft een opvallende beslissing genomen die extra nadruk legt op de potentie van Bitcoin.

Weg met PayPal, op naar Block

Dat verklaarde ze tijdens een interview met CNBC. ARK Invest heeft de positie in PayPal volledig verkocht. De weging ligt nu nog zwaarder op Block, het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Block is de ontwikkelaar van Cash App, een app die crypto-betalingen heeft geïntegreerd.

PayPals betalingsdienst Venmo ondersteunt ook betalingen in cryptovaluta, maar volgens Wood doet Cash App dit een stuk beter. Tijdens de koersdalingen van de afgelopen tijd koos het team er daarom voor om PayPal volledig te vervangen door Block.

Venmo haalde in 2021 een omzet van 850 miljoen Amerikaanse dollar bij een gebruikersbasis van 70 miljoen gebruikers. Toch waren de resultaten van Cash App een stuk sterker. Deze app heeft maandelijks 44 miljoen actieve gebruikers en een omzet van maar liefst 2,03 miljard USD. Daar kan PayPal duidelijk nog wat van leren.

Bitcoin naar 1 miljoen dollar, verwacht Wood

Verder noemt de topvrouw dat steeds meer politici aan haar vragen hoe ze contacten om zich heen kunnen verzamelen die crypto positief behandelen. Dat zegt een hoop over het sentiment. Het geeft aan dat politici crypto-investeerders zelfs actief aan willen trekken.

Ze verklaart ook dat het overgrote deel van de investeerders in de ARK-ETF’s onder retail-investeerders (kleine investeerders) valt. ARK heeft ook institutionele investeerders, maar een veel kleiner aantal. Toch neemt het aantal instituten dat in ARK wil investeren toe, volgens Wood. De ETF met crypto-bedrijven is de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). De topvrouw is ervan overtuigd dat één bitcoin tegen 2030 1 miljoen Amerikaanse dollar waard zal zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.