De koers van bitcoin (BTC) en de meeste andere cryptocurrencies zakten volledig in elkaar gisteren. Bitcoin bereikte zelfs weer de $30.000, een prijspunt dat al bijna een jaar niet meer gezien was. Desalniettemin verwacht de oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, dat het einde van de bearmarkt niet lang meer op zich zal laten wachten.

Cathie Wood over bitcoin en crypto

In een video op YouTube voorspelt Wood dat de bodem voor risk-on activa zoals bitcoin en ethereum (ETH) binnenkort bereikt zal worden. Volgens haar is de sterke correlatie tussen de aandelenmarkt en de cryptomarkt een tijdelijk fenomeen en volgens Wood laat deze tijdelijke sterke correlatie zien dat we het einde van de bearmarkt naderen,

“Crypto, een nieuwe activaklasse, zou niet op de Nasdaq mogen lijken, maar dat doet het wel. Het is sterk gecorreleerd op dit moment. Je weet dat je in een bearmarkt zit en misschien dicht bij het einde als alles op elkaar begint te lijken, en we zien de capitulatie van de ene markt na de andere.”

Crypto op de lange termijn

Cathie Wood is ondanks de huidige bearmarkt nog altijd even hoopvol op de lange termijn. Volgens haar is de kans groot dat de crypto industrie de potentie heeft om exponentieel te groeien en zelfs om de samenleving fundamenteel te veranderen.

“Gezien de troosteloosheid op de aandelenmarkten en de obligatiemarkten vandaag en nu in toenemende mate grondstoffenmarkten en crypto, kijk eens naar ons onderzoek, lees onze Twitter-profielen voor wat hoop en optimisme, want ik kan je niet vertellen hoe opgewonden en vol vertrouwen we zijn dat onze platforms de wereld gaan transformeren en nu exponentiële groeitrajecten ingaan. Dit gaat niet over vijf jaar vanaf nu. We leven nu de realiteit die slechts een droom was in de tech- en telecom bubbel.”

Cathie Wood en ARK Invest hebben hun pijlen gericht op industrieën, zoals uiteraard de crypto industrie, waarvan zij verwachten dat deze in de toekomst extreem hard kunnen groeien. Ondanks de bearmarkt is dit geloof niet veranderd en de investeringsstrategie van ARK Invest blijft hetzelfde.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.