Cathie Wood, CEO van Ark Invest (een populaire investeringsfirma), heeft aangekondigd dat Ark Invest 1,4 miljoen Coinbase (COIN) aandelen heeft verkocht op de markt. Dit als een grote klap voor het cryptocurrency exchange, nadat Coinbase al sinds begin dit jaar met ruim 77,48% is gezakt in marktwaarde.

Drie fondsen van Woods Ark Investment Management hebben dinsdag in totaal meer dan 1,4 miljoen aandelen van Coinbase Global (COIN) verkocht, zo kondigde het bedrijf woensdag aan. Ark Invest is een populair investeringsbedrijf dat focust op technologische innovatie en disruptieve technologie. Onder het bewind van Wood is Ark Invest hard gaan groeien tijdens de bull markt in 2021 en sterk in populariteit gestegen.

De verkoop van de Coinbase aandelen is opvallend in verband met de sterke prijs daling van Coinbase over het afgelopen jaar. Coinbase heeft een hoogtepunt gekend van meer dan $400 per aandeel op de eerste handelsdag in 2021 tot een dieptepunt van $40,30. Op dit moment handelt Coinbase boven de $52, dit betekent dat Ark Invest waarschijnlijk een groot deel van hun 1,4 miljoen aandelen met een sterk verlies moet verkopen.

Waarom Ark Invest hun Coinbase aandelen verkoopt

De verkoop van de Coinbase aandelen komt niet als een complete verrassing. Coinbase ontvangt de afgelopen dagen veel kritiek. Zo is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf aan het onderzoeken in verband met het handelen in tokens die het bedrijf als effecten had moeten registreren.

Daarnaast is een topman van Coinbase recent opgepakt vanwege verdenking tot insider trading, oftewel het handelen met voorkennis.

Cathie Wood enthousiast over Bitcoin

Cathie Wood heeft een naam gemaakt in de investeringswereld nadat zij met haar investeringsbedrijf Ark Invest meerdere succesvolle investeringen heeft gemaakt, met als meest succesvolle haar investering in Tesla ruim een half decennia geleden. Naast het investeren in publiekelijk verhandelbare bedrijven focust de CEO van Ark Invest veel op crypto en met name bitcoin (BTC).

Eerder kondigde Wood aan te verwachten dat bitcoin mogelijk naar een koers van $500.000 getild kan worden als institutioneel geld in bitcoin investeert. Daarnaast voorspelde Cathie Wood in mei dat bitcoin niet lang meer in een bear markt zal blijven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.