De koers van cardano (ADA) is sinds de piek in de zomer van het vorige jaar eigenlijk in een bijna rechte lijn naar beneden gekelderd. Waar destijds de mooie mijlpaal van $3 werd doorbroken, wordt ADA vandaag de dag verhandeld voor zo’n $0,79. Grote cardano investeerders, de zogeheten whales, lijken echter voorzichtig weer bereid om grootschalig in te slaan. Wellicht dat de binnenkort deze langdurige downtrend eindelijk ten einde zal komen.

Cardano whales

Data van het crypto onderzoeksbureau Santiment laat zien dat het aantal cardano adressen dat tussen de 1 en 10 miljoen ADA op de balans heeft de laatste tijd behoorlijk is gestegen. Deze adressen hebben gedurende de afgelopen vijf weken maar liefst 196 miljoen ADA toegevoegd aan hun accounts. Hiermee werd een maandenlange trend doorbroken waarin diezelfde investeerders juist miljoenen ADA tokens verkochten.

#Cardano whale addresses holding 1M to 10M $ADA are accumulating their bags these past 5 weeks (196M more $ADA) after a 7-month stretch of dumping (-1.7M less $ADA). The 9th largest market cap asset recently hit prices last this low in February, 2021. https://t.co/co8BcqHJAF pic.twitter.com/OXpbu3KSXp

— Santiment (@santimentfeed) May 3, 2022

Volgens Santiment kan men daarom nu ook spreken van een fase van accumulatie. Dat is van belang voor de koers van ADA in de toekomst. Whales zijn namelijk degene met de diepste zakken en hebben zodoende ook de meeste invloed over de koers. Als zij op grote schaal inslaan is dat simpelweg een erg positief signaal voor de toekomst. Het laat zien dat grote investeerders bereid zijn om te kopen op het huidige prijspunt.

ADA koers

Dat huidige prijspunt ligt nu behoorlijk laag. Dat komt natuurlijk mede doordat de volledige crypto markten diep in het rood staan en het sentiment in de markt vrij betreurenswaardig te noemen is. Achter de schermen gaat het echter vrij goed met het Cardano netwerk. Update na update wordt gelanceerd en ook in de nabije toekomst staan er nog belangrijke veranderingen op de agenda.

Ook het aantal Cardano gebruikers en nieuwe projecten op het netwerk is de laatste paar maanden in een rap tempo gegroeid. In slechts een maand tijd kwamen er voor het Cardano netwerk meer dan 400 nieuwe projecten bij. Dit laat zien dat, ondanks de lage prijs van ADA op dit moment, ontwikkelaars goede hoop hebben voor het project in de toekomst.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.