Het transactievolume op Cardano (ADA) is in 2022 ontploft. Dit lijkt er op te duiden dat cardano op institutioneel niveau en onder whales steeds meer aandacht trekt.

Crypto bedrijf IntoTheBlock meldt dat het aantal grote transacties de Cardano blockchain dit jaar met meer dan 50 keer is toegenomen. Er wordt hierbij gekeken naar ‘Large Transaction Volume (LTV)’. LTV verwijst naar het geaggregeerde volume van transacties met een waarde van meerd dan $100.000, uitgedrukt in ADA. Deze LTV is sinds januari van dit jaar gestegen van 1,35 miljard ADA tot 69 miljard ADA. Een stijging van maar liefst 51 keer dus. 

Volgens de gegevens van IntoTheBlock is dit een van de de hoogste volumeniveaus sinds half 2018. Op Twitter geeft het crypto-bedrijf aan dat het hoge volume te maken heeft een toenemende institutionele vraag naar cardano. 

@Cardano is experiencing increasing institutional demand

The volume of on-chain transactions >$100k has increased by 50x just in 2022

Yesterday, a total of 69.09b $ADA were moved in these large transactions, representing 99% of the total on-chain volumehttps://t.co/8ME8STvRSF pic.twitter.com/aqH7hYIPiV

— IntoTheBlock (@intotheblock) March 29, 2022

Er zijn een aantal statistieken en maatstaven, zoals de gemiddelde transactie en volatiliteit, die relatief stagneren. Dit geldt echter niet voor het totaal aantal Cardano adressen. Dat is sinds begin dit jaar namelijk gegroeid van 3,4 miljoen adressen naar zo’n 5 miljoen. De medeoprichter van Cardano, Charles Hoskinson, geeft aan dat er bovendien nog veel meer van de blockchain verwacht mag worden. Dit als gevolg van een hard fork update die later dit jaar op de planning staat. Hoskinson geeft aan dat we met Web3 een nieuw tijdperk ingaan, maar dat er wel een leider ontbreekt die beslissingen maakt in en voor de industrie. 

“Als we echt gedecentraliseerd zijn, moeten we op een of andere manier samenkomen en dit uitzoeken. We moeten een soort grondwet schrijven voor deze dingen; we moeten beslissen ‘Wat is de ‘Bill of Rights’ voor het gebruik van cryptocurrency en blockchain technologie?’”

Cardano 

De koers van ADA zag de afgelopen periode niet heel positief uit en de prijs van ADA is ver van een all-time high verwijderd. Toch is daar sinds vorige week wel wat verandering in gekomen en cardano behoorde zelfs tot de hardste stijger van de top 10 cryptocurrencies

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.