Cardano (ADA) whales, oftewel investeerders met een grote hoeveelheid ADA in bezit, zijn volgens nieuwe data fors ADA aan het accumuleren.

Volgens analysebedrijf IntoTheBlock hebben whales met 1 tot 10 miljoen ADA in bezit meer dan 4 miljard aan ADA in 2022 gekocht. De hoeveelheid die deze whales in handen hebben is van 8,09 miljard naar 12,19 miljard ADA gestegen.

Accumulation continues.

The balance held by addresses with 1m-10m $ADA has grown exponentially in 2022, from 8.09b to 12.19b ADA

On March 1 it reached a new ATH of 12.47b ADA held by these addresses.@Cardano data: https://t.co/8ME8STegu5

Use the code idbcardano to sign up pic.twitter.com/haJuPHObSm

— IntoTheBlock (@intotheblock) March 3, 2022

Deze 12 miljard ADA, momenteel ongeveer $9,8 miljard waard, is een groei van maar liefst 50% in 2022 die deze whales bezitten. Op 1 maart werd een nieuwe piek van 12,47 miljard ADA bereikt.

Ook DeFi begint te bloeien op Cardano

Daarnaast lijkt de decentralized finance (DeFi) markt op Cardano langzamerhand op stoom te komen. Cardano zag, volgens gegevens van DeFiLlama, de total value locked (TVL) met maar liefst 40% toenemen afgelopen week en zelfs 97% in de afgelopen maand.

Vooral SundeaSwap zag een flinke toename in de TVL en komt nu op $114,5 miljoen uit. De TVL op heel Cardano komt momenteel op $165 miljoen uit. Daarmee staat Cardano echter alsnog pas op de 29e positie van alle blockchain-netwerken qua TVL.

Cardano lanceerde afgelopen zomer ondersteuning voor smart contracts wat DeFi mogelijk maakt op het netwerk. De hype hieromtrent zorgde dat ADA naar een all-time high (ATH) van $3,09 kon stijgen begin september. Sindsdien zit de koers echter in een behoorlijke neerwaartse trend en komt de prijs momenteel 74% onder zijn ATH uit, de laagste prijs in meer dan een jaar. Er is veel vrees dat de koers nog verder kan dalen in deze onzekere tijden.

Toch toont Cardano nu eindelijk “tekenen van belofte,” zegt Lucas Outumuro van IntoTheBlock, en dat lijkt te vertalen in de accumulatie van ADA onder de grote spelers. In gerelateerd Cardano nieuws, ontving onlangs AdaSwap, ook een DeFi-project op Cardano, een investering van $2,4 miljoen. Een van de investeerders was ‘Wonder Woman’ actrice Gal Gadot.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.