Cardano (ADA) groeide de afgelopen maanden behoorlijk nadat het netwerk eindelijk de smart contractfunctionaliteit activeerde. Om ervoor te zorgen dat het netwerk deze groei aankan, voert Input Output Global (IOG) continue kleine aanpassingen door. Zo ook gisteravond.

Cardano voert update uit

IOG liet gisteravond in een tweet weten dat het netwerk een nieuwe zogenoemde parameter update heeft doorgevoerd. Door deze update wordt de opslagruimte voor Plutus scripts per block in de Cardano blockchain vergroot van 56 miljoen naar 62 miljoen. Plutus is de programmeertaal waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen ontwikkelen.

PARAMETER UPDATE: Today, an update proposal (submitted before the weekend) will trigger an increase in per-block #Plutus script memory units limit from 56M > 62M. This change will take effect on #Cardano mainnet at epoch boundary 328 today, 21 March at UTC 21:44:51.

1/8

— Input Output (@InputOutputHK) March 21, 2022

Het vergroten van de ruimte voor scripts moet uiteindelijk als effect hebben dat er meer netwerkcapaciteit ontstaat. Zo legt de ontwikkelaar achter het project uit:

“Eenmaal geïmplementeerd, zullen we het netwerk gedurende ten minste één epoch (5 dagen) zorgvuldig in de gaten houden voordat we eventuele verdere aanpassingen overwegen. Voortdurende observatie en oriëntatie, geleid door gebruik in de echte wereld, is de sleutel tot het veilig laten groeien van de Cardano-capaciteit om gelijke tred te houden met een bloeiend ecosysteem.”

ADA prijs reageert in groene markt

Na de update, die gisteravond van kracht ging, begon de ADA koers te stijgen. Of dit een direct gevolg is van de update is onduidelijk. De rest van de crypto-markt kleurt namens tevens groen. Het lijkt hiermee aannemelijker dat ADA de rest van de markt volgt.

Desalniettemin verwacht Cardano-oprichter Charles Hoskinson dat er in de nabije toekomst interessante dingen aan zitten te komen. In eerdere uitspraken zei Hoskinson dat hij verwacht dat Cardano dit jaar nog ‘Solana-achtige prestaties‘ kan gaan laten zien. Eerder ontstonden er geruchten dat Cardano aan een burn-mechanisme zou werken. Dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn.

Al met al was de afgelopen maand een goede maand voor het netwerk. Zo groeide de waarde die in de Cardano decentralized finance (DeFiapplicaties zit van rond $100 miljoen naar bijna $300 miljoen. En als we de oprichter mogen geloven dan is dit nog maar het begin.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.