Het populaire Cardano (ADA) netwerk voerde afgelopen maandag een belangrijke update door. De zogenaamde blocksize, oftewel de grootte van een block in de blockchain, werd met 10% vergroot. Dat kondigde Input Output Hong Kong (IOHK) op 25 april aan:

Before the weekend, an update proposal was made to increase #Cardano mainnet block size by 8K. This change will take effect later today at the boundary of epoch 335, Monday 25th April @ UTC 20:20:00. The current block size is 80KB, and after this change, it will be 88KB 1/5

— Input Output (@InputOutputHK) April 25, 2022

Een block is een geverifieerde transactie of verzameling van transacties die wordt opgeslagen en gekoppeld aan de blockchain. Deze blocks in het Cardano netwerk zijn nu van 80KB naar 88KB vergroot, oftewel met 10%.

Grotere blocks betekent dat het netwerk meer transacties tegelijkertijd kan verwerken. IOHK noemt het een “aanzienlijke netwerkverbetering.” Het cryptocurrency bedrijf verwacht dat de prestaties van het netwerk vooral omtrent gedecentraliseerde applicaties (dApps) zullen verbeteren.

Het is de tweede soortgelijke update van dit jaar voor Cardano. Begin februari werd de blocksize op Cardano van 72KB naar 80KB vergroot, oftewel met 11,11%. Verder meldt IOHK dat het de komende dagen het netwerk goed in de gaten zal houden.

Het bedrijf meldt namelijk dat het transactievolume de laatste tijd sterk is gestegen op Cardano en verwacht dat dit doorzet. IOHK is daarom van plan in de toekomst mogelijk de blocksize nog verder te vergoten om het netwerk te optimaliseren terwijl het groeit.

Cardano blijft groeien

Dat Cardano flink groeit, was dit jaar al vaker te lezen op Crypto Insiders in het cardano nieuws. Zo kwam onlangs naar buiten dat Cardano 400 nieuwe projecten in een maand erbij kreeg. Kort daarvoor bleek dat het aantal ADA wallets met een half miljoen dit jaar al is toegenomen. Ook bleek begin deze maand dat het aantal wallets met $100 tot $100.000 aan ADA een nieuw record had bereikt.

De volgende grote upgrade voor Cardano wordt de “Basho” periode genoemd. Hiermee worden zogeheten sidechains geïntroduceerd op Cardano. Dat zijn aparte blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk en eraan verbonden zijn. Een dergelijke structuur bestaat al met Polkadot, waar ze parachains worden genomend.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.