Het team van ontwikkelaars die aan de Cardano (ADA) blockchain sleutelt is al een tijd erg actief met het doorvoeren van aanzienlijke veranderingen. Die zijn niet altijd populair, maar daar is een oplossing voor in de vorm van sociale media. Via die weg is nu het plan onthuld om de banden met Bitcoin Cash (BCH) aan te halen.

Cardano partnerchain voor Bitcoin Cash?

In 2022 onthulde Cardano-medeoprichter Charles Hoskinson een nieuw consensusmechanisme, genaamd Proof-of-Useful-Work (PoUW), dat een veel efficiëntere manier moet zijn dan het traditionele Proof-of-Work (PoW) om een netwerk operationeel te houden.

Zoals de naam al zegt moet dit ook nuttiger zijn. Bij Proof-of-Work verwerken computers bijna oneindig veel ‘neppe’ enen en nullen om transacties te bevestigen. Maar bij Proof-of-Useful-Work wordt de hardware ingezet om op meerdere locaties opgeslagen informatie tegelijkertijd te controleren, zodat bewezen kan worden dat het echt is.

I’ve always thought there was some natural synergy between the two chains given the shared utxo model that allows for high scalability and decentralization.

— Ben Scherrey (@proteusguy) May 5, 2024

Op sociale mediaplatform X vraagt Hoskinson via een stemming aan zijn achterban of Cardano een ‘partnerchain’ moet maken van Bitcoin Cash, die moet werken met PoUW en het aanverwante NiPoPoWs en Cardano-UTXO-protocol Ergo. Samen zouden deze aanpassingen de snelste en meest nuttige Proof-of-Work-blockchain ooit realiteit maken.

De stemming loopt nog tot aankomende donderdag, maar de community lijkt er wel blij mee te zijn. Al bijna 15.000 mensen hebben op dit moment gestemd, en ruim 68% is voorstander van het plan.

Blockchain-ontwikkelaar en oprichter van Biggest Lab reageerde op Hoskinsons voorstel dat hij het een logische stap vindt. Beide protocollen hebben namelijk een vergelijkbare implementatie van UTXO-transacties.

Cardano groeit hard

Proof-of-Work en de hieraan verbonden cryptocurrencies zoals Bitcoin en Bitcoin Cash zijn nog niet uit de mode, als het aan de stemmers ligt. De ontwikkelaars van het nieuwe cross-chain protocol tussen Bitcoin (BTC) en Solana (SOL) Zeus Network vinden hetzelfde. Dit netwerk moet volgens de planning later dit jaar operationeel worden.

Ondertussen timmeren ontwikkelaars op Cardano hard aan de weg met allerlei vernieuwingen, zoals een nieuwe stablecoin. De gebruikers van de blockchain zijn er blij mee; Cardano noteert de ene mijlpaal na de andere.

Het bericht Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.