De grote Vasil update van Cardano (ADA) werd in juni uitgesteld nadat er enkele bugs waren gevonden. De update is desalniettemin al actief op het testnet waar zo nu en dan nieuwe bugs worden gevonden. Waarom zorgt dit voor zoveel vertraging? In een nieuwe video legt de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, uit hoe dat komt. Verder laat hij weten positief gestemd te zijn over deze nieuwe maand als het om de Vasil update gaat.

‘De meest ingewikkelde Cardano update ooit’

In de video legt Hoskinson uit dat versie 1.35 oorspronkelijk bedoeld was as versie die uiteindelijk ook op het mainnet zou worden doorgevoerd. Maar “er werden een aantal bugs gevonden: drie afzonderlijke bugs die resulteerden in drie nieuwe versies van de software. En nu hebben we 1.35.3, wat lijkt op de versie die de hard fork zal overleven en zal upgraden naar Vasil,” legt de oprichter uit.

Vasil brengt veel verbeteringen met zich mee en doet dit op een aantal verschillende vlakken. En dat is ook waarom Vasil een ingewikkelde update is voor de ontwikkelaars achter Cardano:

“Zoals ik eerder al zei, is dit de meest ingewikkelde upgrade van Cardano in zijn geschiedenis, omdat het zowel wijzigingen in de programmeertaal Plutus omvat als wijzigingen in het consensusprotocol en een hele reeks andere dingen, en het is een zeer beladen release. Er zit veel in, en als gevolg daarvan had iedereen er belang bij om grondig te testen.”

Grondige tests veroorzaken vertraging Cardano Vasil

Het is dus niet gek dat er binnen al deze nieuwe componenten eens iets misgaat. Zoals bij de meeste andere crypto-projecten worden nieuwe features grondig getest. Hoskinson legt uit hoe foutjes vervolgens tot grote vertraging kunnen zorgen:

“Het probleem is dat elke keer dat er iets wordt ontdekt, je dat moet repareren, maar dan moet je de oplossing verifiëren en de hele testpijplijn opnieuw doorlopen. Dus je komt in een situatie waarin je feature-compleet bent, maar dan moet je testen en als je test, ontdek je misschien iets, en dan moet je dat repareren. En dan moet je de hele testpijplijn weer door. Dit is dus de oorzaak van vertragingen bij de release.”

Desalniettemin is de oprichter positief over de stand van zaken. Zo zouden de grote Cardano Improvement Proposals 31, 32, 33 en 40 geen problemen bevatten. “Dus slechts enkele randgevallen om op te lossen, en hopelijk kunnen we halverwege de maand komen met een update met meer nieuws,” concludeert Hoskinson.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.