De Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat zijn nieuwe muziek als non-fungible tokens (NFT) uitbrengen op Cardano (ADA). Dat blijkt uit een recente aankondiging van de artiest op Twitter. Vandaag zal de rapper Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoeten op Twitter Spaces.

Snoop Dogg lanceert NFT’s op Cardano

De NFT lancering op Cardano vloeit voort uit een samenwerking tussen Snoop Dogg en Clay Nation. Naast nog niet uitgebrachte muziek zullen ook “iconische verzamelobjecten en ‘pitches‘” als NFT’s worden uitgebracht. In de aankondiging is de rapper in kleivorm te zien waarin hij zegt:

“Ik houd Cardano en web3 in de gaten en het is geweldig.”

It’s official: @SnoopDogg & @champmedici will partner with Clay Nation to bring you iconic collectibles, unreleased music, & limited edition ‘pitches’.

Join Snoop, Champ & @IOHK_Charles & @The_ClayMates on April 5 | 18.00 UTC @InputOutputHK @Cardanohttps://t.co/dnZACeiooE pic.twitter.com/81sQ48NEI2

— Clay Nation (@The_ClayMates) March 31, 2022

Vandaag zal de rapper Hoskinson ontmoeten in een Twitter Space, iets wat iedereen kan bijwonen via het sociale mediaplatform. Ook zal de precieze lanceerdatum hier bekend gemaakt worden. De ontmoeting zal vanavond om 20:00 Nederlandse tijd plaatsvinden.

NFT’s zijn zeker niet nieuw voor Snoop Dogg

Dat de rapper een NFT lanceert is niet de eerste keer. In december vorig jaar bracht hij al een NFT uit genaamd “Decentral Eyes Dogg.” De unieke token bestaat uit een animatie met verschillende portretten van hem. Deze NFT ging uiteindelijk voor 188 ethereum (ETH) over de toonbank.

En ook het uitbrengen van muziek op de blockchain is niet nieuw. In februari bracht de rapper verschillende nummers uit in samenwerking met Gala Music, “de eerste gedecentraliseerde platenmaatschappij ter wereld.” De oplage bestaat uit 25.000 NFT’s waarmee Snoop Dogg naar verluidt $125 miljoen heeft opgehaald.

Cardano komt langzaam op gang

De samenwerking is een mooie ontwikkeling voor Cardano. Het netwerk is al jaren in ontwikkeling en lijkt nu langzaam van de grond te komen. Eind vorige maand was in het cardano nieuws te lezen dat whales de altcoin groots inslaan. Daarnaast blijkt uit data dat investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA een nieuw record heeft bereikt.

De altcoin zag sinds maart een grote stijging en presteerde daarmee beter dan veel andere cryptocurrencies. Het nieuws dat de grote crypto exchange Coinbase nu cardano staking ondersteunt droeg waarschijnlijk bij aan het positieve sentiment. Inmiddels consolideert ADA rond een prijs van $1,20.

Meer ADA nieuws en analyses ontvangen? Word Crypto Insiders Member en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.