Het Cardano (ADA) netwerk doet de laatste tijd behoorlijk goede zaken. Update na update wordt uitgerold en de groei van het netwerk neemt nieuwe vormen aan. Vooral de total value locked (TVL), ofwel de totale waarde die op het netwerk is vastgezet, is door het dak geschoten de afgelopen tijd. Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson is dit echter pas het begin. Volgens hem zal Cardano dit jaar iedereen verbazen.

Cardano updates

Volgens data van DeFiLlama is de TVL van het Cardano netwerk in 2022 volledig geëxplodeerd. Aan het begin van januari stond er zo’n $1,7 miljoen vastgezet op het netwerk. Slechts een paar maanden later is dit gegroeid tot maar liefst $180 miljoen. De TVL wordt veelal gezien binnen de wereld van decentralized finance (DeFi) als een uitstekende maatstaf om de interesse van investeerders in een bepaald project te meten. 

Volgens Hoskinson zullen belangrijke updates ervoor zorgen dat in juni de TVL zal zijn gestegen tot astronomische hoogtes. Vooral de Vasil hard fork zal een grote invloed hierop hebben. Deze update zal volgens Hoskinson een grote hoeveelheid decentralized application (dApp) naar het Cardano netwerk brengen.

“Wat de meesten ook niet begrijpen is dat veel Cardano DApps wachten op de lancering van de Vasil hardfork in juni om te kunnen profiteren van pipelining. Dus het lijkt erop dat we nog niets hebben gezien op TVL”

What most also don’t understand is that many Cardano DApps are waiting for the Vasil hardfork in June to launch to benefit from pipelining. So it seems we ain’t seen nothing yet on TVL https://t.co/mMHxwRrF96

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) March 12, 2022

Miljarden aan Cardano TVL

Inmiddels draaien er met succes zes top DeFi-protocollen op Cardano waarvan wordt voorspeld dat ze het netwerk kunnen katapulteren tot nieuwe hoogtes. Tegen het einde van het jaar zouden we miljarden in TVL kunnen zien. Bovendien staat de toetreding van projecten zoals Ardana, Aada, Liquid, Djed en Cardano Maladex op de agenda, wat opnieuw bij zal dragen aan de Cardano TVL.

Fundamenteel ziet het er erg goed uit voor het Cardano netwerk, zo blijkt wel. De koers van ADA reflecteert deze gezonde fundamentals echter niet. Sinds de piek in september van het vorige jaar is de koers van ADA eigenlijk in een rechte lijn naar beneden geschoven. Op het moment van schrijven staat ADA zo’n -74% onder water. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.