Het eerste kwartaal van 2022 zit erop en dus is dit een mooi moment om weer eens een blik te werpen op de ontwikkelingen van Cardano (ADA). Uit data van het Cardano Blockchain Insights dashboard blijkt dat het afgelopen kwartaal bijzonder succesvol was.

Een half miljoen Cardano wallets erbij

Een gebied waar Cardano bijzonder hard groeide is het aantal wallets. Op 1 januari 2022 waren er 2,6 miljoen wallets en drie maanden later staat de teller op bijna 3,2 miljoen. De precieze groei bedroeg daarmee 453.121 nieuwe cardano wallets die in het eerste kwartaal werden aangemaakt, een groei van bijna 20%. Gemiddeld genomen kwamen er hiermee ruim 5.000 nieuwe wallets per dag bij.

Ook het aantal cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT) gebaseerd op Cardano groeide enorm. Op 1 januari waren dat er 2,6 miljoen. Op 31 maart kwam de teller op 4 miljoen te staan. Wel was de druk op de blockchain constant hoog. Zo zaten de transactieblokken soms tot bijna 90% vol. Belangrijk om te onthouden is dat de druk hoog is ondanks het feit dat er in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum (ETH) nog niet heel veel op het netwerk gebeurt. Dit jaar zou het netwerk schaalbaarder moeten worden, zoals hier te lezen.

DeFi op Cardano ziet tevens flinke groei

Cardano zag zijn decentralized finance (DeFi) tevens flink groeien in het eerste kwartaal. Waar er op 1 januari nog minder dan een miljoen dollar aan total value locked (TVL) in Cardano smart contracts zat, piekte dit gegeven op 28 maart bij $330 miljoen. Door de dalende koersen zien we dit nu echter ook weer afvlakken met een consolidatie bij $250 miljoen.

In recent Cardano nieuws viel te lezen dat de bekende rapper Snoop Dogg een aantal NFT’s van onder andere zijn muziek op het netwerk zal lanceren. Daarnaast viel te lezen dat het aantal investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit naar een nieuw record is gestegen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.