De koers van cardano (ADA) maakte vanochtend plotseling een aardig sprongetje terwijl de rest van de cryptocurrency-markt vooral zijwaarts beweegt. De ADA koers zat bijna zeven maanden lang in een behoorlijk neerwaartse trend. Nu dat de koersen van veel crypto eindelijk weer stijgen, neemt ook het vertrouwen toe dat ADA een bodem heeft bereikt.

Kleine en middelgrote ADA investeerders accumuleren

Dat komt omdat ADA investeerders nog altijd accumuleren. Net als met bitcoin (BTC), zette de accumulatie van ADA, ondanks de neerwaartse trend, de laatste tijd flink door. In elk geval onder de kleinere en mediumgrote wallet adressen, meldt analysebedrijf Santiment op 4 april.

Volgens Santiment blijven kleine adressen alsmaar groeien, al hebben zij gezamenlijk alsnog slechts 0,128% van het aanbod in handen. Het aantal mediumgrote adressen heeft ondertussen een all-time high bereikt van 16,8% van het totale aanbod. Dat zijn de adressen met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit.

Het aantal ADA whales, adressen met meer dan $100.000 aan ADA, neemt echter wel af. Toch hebben zij alsnog maar liefst 83,1% van het totaal in handen. Ondanks dat dit een all-time low is, bezitten zijn dus nog wel het overgrote aandeel van ADA in circulatie.

#Cardano jumped back above $1.22, and supply is moving out of $100k+ $ADA addresses. The low-mid and high-mid tiers are the group accumulating consistently, and these 100 to 100k $ADA holders now own their #AllTimeHigh of 16.8% of the available supply https://t.co/P8e6ibGFD8 pic.twitter.com/0GDiIXwEz5

— Santiment (@santimentfeed) April 4, 2022

Deze trendverschuiving wordt daarom als een mogelijk positieve ontwikkeling gezien. Het betekent dat ADA wellicht langzamerhand minder gecentraliseerd wordt. Dat zou de koers een stevigere basis moeten geven en minder gevoelig moeten maken voor manipulatie door whales.

Cardano whales kopen groots in

Toch kwam onlangs van een ander analysebedrijf naar buiten, namelijk IntoTheBlock, dat ook de whales in 2022 mogelijk groots ADA inkopen. IntoTheBlock keek echter toen vooral naar het transactievolume en wellicht niet zozeer naar de richting van het verkeer. Toch kan dat betekenen dat ook de whales ADA accumuleren, alleen relatief minder snel.

In elk geval lijkt het vertrouwen onder investeerders in Cardano voorzichtig toe te nemen na de lange neerwaartse trend. Of er nu genoeg momentum is om verder uit te breken, is nog maar de vraag. ADA had vanochtend, net als vorige week, en in februari, nog te veel moeite met het gebied rond $1,22 en $1,23. Vanochtend werd ADA hier wederom afgewezen en zakt momenteel naar $1,20. Toch staat ADA daarmee vandaag alsnog 3,5% in de plus.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.