De koers van cardano (ADA) is, zoals we in de premium omgeving voor leden al bespraken, vandaag met maar liefst 10,6% gestegen en komt momenteel op $1,08 uit. Hieronder kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency zo hard in waarde stijgt en analyseren we de ADA koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om ADA te kopen of verkopen.

Een van de hardste stijgers op de crypto-markt vandaag is ADA. De koers staat maar liefst 10,6% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs 34,5% in de plus ten opzichte van zeven dagen geleden. Cardano staat op het moment van schrijven op de 8ste plaats van grootste crypto op basis van de marktwaarde. 

Wat is Cardano?

Om te begrijpen wat Cardano is, moeten we eerst onderscheid maken tussen Cardano en ADA, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Als we het hebben over Cardano, dan praten we over het project en het blockchain-platform. Bij ADA hebben we het over de bijbehorende cryptovaluta. Cardano wordt gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen maar heeft daarnaast ook andere functionaliteiten. 

Cardano is een open-source blockchain-project die met verschillende lagen is ontworpen zodat ontwikkelaars hier verschillende applicaties op kunnen bouwen en gebruiken. Het netwerk introduceerde afgelopen zomer hier smart contracts voor.

Waarom stijgt ADA in waarde?   

Het netwerk zag de afgelopen tijd enkele interessante ontwikkelingen die nu mogelijk bijdragen aan het opwaartse momentum. Zo werd er onlangs weer een update uitgevoerd waardoor het netwerk meer transacties per seconde kan verwerken. Daarnaast maakt de altcoin een groot deel uit van een nieuw ‘Ethereum killer’ fonds van crypto-vermogensbeheerder Grayscale. De stijging van ADA kan mogelijk ook verklaard worden door de uitspraken die Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft gedaan in een interview met InsideW3B. Tijdens dit interview gaf hij aan dat het team achter Cardano nog druk bezig is met het doorvoeren van updates die de schaalbaarheid en de zeggingskracht van het systeem enorm moeten verbeteren. Hij zei zelfs dat Cardano na die verbeteringen dezelfde prestaties zal laten zien als Solana (SOL).

Daarnaast gaf hij aan dat juni en oktober geweldige maanden zullen worden voor Cardano. In deze maanden zullen namelijk de grootste updates omtrent Cardano live worden gezet. Deze uitspraken hebben er mogelijk voor gezorgd dat investeerders snel ADA gingen inslaan als voorbereiding op deze updates. Bij een hoge vraag maar een laag aanbod kan een cryptocurrency snel in waarde stijgen. 

Technische analyse

ADA was over de afgelopen maanden eigenlijk enkel aan het dalen. Doordat de pieken en dalen steeds lager uitkwamen, werd een neerwaarts trendkanaal gevormd. De koers wist hier een paar keer uit te breken maar schoot direct weer binnen de lijnen. In de afgelopen dagen brak de koers wederom uit dit kanaal. Toch lijkt het ditmaal om een gezondere stijging te gaan. Door de extreme stijging is de koers uit haar Bollinger Bands geschoten terwijl de theorie voorschrijft dat de koers altijd binnen deze banden moet blijven. Op het moment dat de koers hier buiten schiet, moet de koers echter corrigeren om weer binnen deze banden te traden. In het geval van ADA zal dus een korte daling of zijwaartse prijsactie kunnen volgen om dit te verwezenlijken. Toch ziet de stijging er zeer bullish uit!

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wil jij up-to-date blijven, meer technische analyse voor ADA ontvangen of hier vragen over stellen? In de Crypto-insiders premium omgeving voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en blijven we verdere updates met jullie delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over andere coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in ADA? Neem via de premium omgeving voor leden contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.