De Zwitserse bank Sygnum helpt klanten met het staken van Cardano. Sinds gisteren kunnen klanten cryptocurrency ADA staken via de bank, waardoor ze rendement behalen op hun investering in Cardano.

De koers van ADA is sinds de aankondiging gisteren met 2,38% gestegen en is nu 0,49 euro volgens Bitvavo.

Integratie Cardano met banksysteem

Volgens een aankondiging van Sygnum, zijn de stakingsdiensten van de bank “volledig geïntegreerd met haar bankplatform, met gegarandeerde beveiliging van institutionele kwaliteit met gescheiden wallets, veilig beheer van private keys en een meerlaagse beveiligingsinfrastructuur.”

Passief geld via staking Cardano

Velen zijn op zoek naar manieren om passief geld te verdienen. Het principe van staking speelt hier goed op in. Cardano maakt gebruik van proof of stake, dit kan je losjes vertalen naar dat er iets op het spel moet staan als je invloed wil hebben op Cardano. In dit geval zet je ADA (de crypto van Cardano) op het spel. Hoe meer ADA je inzet, des te groter je invloed.

Proof of stake zorgt ervoor dat het netwerk wordt veilig gehouden door iedereen die ADA vastzet. Dit is geen uiting van liefdadigheid, want om te stimuleren dat er crypto wordt vastgezet worden beloningen uitgedeeld.

Elke vijf dagen Cardano (ADA)

De Zwitserse bank faciliteert klanten via hun bankomgeving om ADA vast te zetten op het Cardano-netwerk en hier beloningen voor te ontvangen. Volgens de aankondiging krijgen klanten iedere vijf dagen hun beloning gestort. Deze kunnen ze op elk moment gebruiken.

Bank beperkt risico Cardano

Thomas Eichenberger, Head of Business Units bij Sygnum Bank, zei:

“Naarmate de institutionele acceptatie van digitale activa blijft toenemen, blijft ook de vraag naar de mogelijkheid om beloningen te verdienen naast het voordeel van de onderliggende protocollen toenemen.”

“Sygnum’s bank-grade staking aanbod, nu inclusief Cardano, biedt onze klanten een brede selectie van investeringsmogelijkheden ondersteund door de veiligheid en gemoedsrust van een gereguleerde bank.”

De CEO van de Cardano Foundation, Frederik Gregaard, merkte op dat het nieuwe aanbod “klanten van Sygnum in staat stelt deel te nemen aan ons ecosysteem, waar ze genieten van een risicovrije stakingservaring zonder de activa over te dragen of te vergrendelen.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.