De Europese Unie lijkt zich steeds meer op te gaan maken om voor eens en altijd de crypto industrie aan duidelijke regelgeving te onderwerpen. Dit baart menig crypto investeerders behoorlijk wat zorgen. Sommige voorstellen vanuit de EU gaan namelijk erg ver en kunnen de crypto industrie behoorlijke schade toe doen.

EU bitcoin regulatie

De Europese ECON commissie heeft zojuist de passage met daarin de voor crypto mogelijk problematische voorstellen aangenomen. Later vandaag zal over het hele wetsvoorstel gestemd worden, maar volgens journalist Patrick Hansen is het waarschijnlijk dat ook deze zal worden aangenomen. Opvallend is dat de marges bij het stemmen bijzonder klein zijn. 58 stemden voor en 52 tegen. Helaas is het dus wel aangenomen.

“BREAKING: De ECON & LIBE-commissies van het EU-Parlement stemden voor de FTR-compromissen die hard optreden tegen “niet-gehoste” wallets.

Over het hele ontwerp van de verordening wordt later vandaag gestemd, maar het zal er zeker door gaan.”

Vooral het versturen van cryptocurrencies naar anonieme wallets zal hier serieuze gevolgen van kunnen ondervinden. Volgens Brian Armstrong, CEO van Coinbase, kunnen de consequenties zelfs rampzalig zijn. Ook de hoofdjurist van Coinbase, Paul Grewal, liet zich negatief uit over de mogelijke nieuwe wet in de EU.

“Deze herziening zou een heel toezichtregime ontketenen op beurzen zoals Coinbase, innovatie verstikken en de self-hosted wallets ondermijnen die individuen gebruiken om hun digitale activa veilig te beschermen.”

Lees in dit artikel meer over het wetsvoorstel.

Coinbase en regulatie

Een paar dagen geleden werd Coinbase nog verplicht door regulatoren in drie landen om strengere regels wat betreft crypto-zendingen in te voeren. In Canada, Japan en Singapore zijn gebruikers vanaf 1 april verplicht om informatie over de ontvanger van crypto-zendingen aan te leveren.

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat deze nieuwe regels in het verkeerde keelgat zijn gevallen bij investeerders over de hele wereld. De anonimiteit, waar veel crypto gebruikers enorm veel waarde aan hechten, wordt op deze manier natuurlijk afgebrokkeld. Wellicht dat in de EU binnenkort vergelijkbare regels zullen gelden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.