Yuga Labs, het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club, heeft de CryptoPunks NFT (non-fungible tokens) collectie overgenomen van ontwikkelaar Larva Labs. Dit maakte het bedrijf in een aankondiging bekend. Yuga Labs neemt tevens de Meebits collectie over, ook van Larva Labs.

Some big news to share today: Yuga has acquired the CryptoPunks and Meebits collections from @LarvaLabs, and the first thing we’re doing is giving full commercial rights to the NFT holders. Just like we did for BAYC and MAYC owners. pic.twitter.com/lAIKKvoEDj

— Yuga Labs (@yugalabs) March 11, 2022

Gisteren was er al de nodige speculatie over de overname en nu is de kogel dus door de kerk. Het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club neemt onder andere CryptoPunks over. Beide behoren tot de meest bekende en meest verkochte NFT collecties. Bored Ape Yacht Club is bovendien de meest waardevolle NFT collectie in de crypto wereld. CryptoPunks is de nummer 2 op deze lijst. Matt Hall en John Watkinson, de oprichters van Larva Labs, lieten het volgende optekenen:

“Yuga Labs zijn de vernieuwers van het moderne profielfoto-project, en de beste ter wereld in het runnen van deze projecten. Zij zijn de ideale stewards van de CrytoPunks en Meebits. In hun handen zijn we ervan overtuigd dat ze vitale, bloeiende projecten zullen blijven in het opkomende gedecentraliseerde web.”

Yuga Labs is van plan om de commerciële rechten van beide collecties over te dragen aan alle eigenaren van de NFT’s. Yuga Labs heeft dat eerder al gedaan bij de Bored Ape Yacht Club collectie. Hoeveel geld de aankopen hebben gekost is niet bekend.

Bored Ape Yacht Club donatie

Bored Ape Yacht Club kwam een aantal dagen geleden ook al in het nieuws. Toen werd bekend dat zij maar liefst $1 miljoen aan ethereum (ETH) hebben gedoneerd aan Oekraïne. BAYC is overigens zeker niet de enige die crypto heeft gedoneerd om Oekraïne te steunen, nadat het land ruim twee geleden is binnengevallen door Rusland. Zo is er bijvoorbeeld recentelijk een NFT van de Oekraïense vlag verkocht voor maar liefst $6,75 miljoen. De opbrengsten zijn naar het leger van Oekraïne gegaan. 

Duurste CryptoPunk ooit

CryptoPunks kwam vorige maand ook in het nieuws. Op Crypto Insiders was toen te lezen dat de duurste CryptoPunk ooit was verkocht. Het gaat om CryptoPunk #5822, welke voor 8.000 ETH van eigenaar is gewisseld. Die 8.000 ETH was op moment van verkoop een slordige $23,7 miljoen waard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.