Yuga Labs, het bedrijf achter de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC), en inmiddels eigenaar van CryptoPunks, kondigt op 22 maart aan dat het nu maar liefst $4 miljard waard is.

De waardering komt na een nieuwe financieringsronde van $450 miljoen. Het is een van de grootste financieringsrondes in de cryptocurrency-wereld en zelfs de allergrootste voor een non-fungible token (NFT) project.

Yuga Labs meldt in een persbericht dat de investering wordt gebruikt om het team van het bedrijf uit te breiden met nieuw talent en toekomstige samenwerkingen. Ook wordt het geld gebruikt voor een NFT metaverse. De Bored Ape ontwikkelaar hintte onlangs al hiernaar met het volgende filmpje:

See you on the Otherside in April. Powered by @apecoin pic.twitter.com/1cnSk1CjXS

— Yuga Labs (@yugalabs) March 19, 2022

Yuga Labs zet groten stappen naar NFT metaverse

De financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz (a16z). Ook MoonPay, Lion Tree, Sound Ventures, Thrive Capital, Anomica Brands van The Sandbox (SAND) en cryptocurrency-exchange FTX deden aan de investeringsronde mee. Chris Lyons van a16z zegt:

“Yuga Labs is snel een web3 cultuur-, gaming- en entertainmentimperium geworden. Mainstream adoptie in web3 versnelt razendsnel en Yuga loopt voorop bij het samenvoegen van cultuur en innovatie zodat iedereen de metaverse kan betreden. We zijn verheugd om te investeren in dit briljante team en hun visie, en helpen de volgende grens te smeden op het gebied van entertainment dat eigendom is van de gemeenschap.”

Alhoewel de hype omtrent NFT de laatste tijd flink afkoelde in vergelijking met vorig jaar, heeft Yuga Labs een aantal grote ontwikkelingen deze maand doorgemaakt. Zo nam het bedrijf onlangs CryptoPunks en Meebits over, beide een van de grootste NFT collecties op de markt samen met BYAC.

Ook lanceerde het bedrijf vorige week ApeCoin (APE) hield hiervoor een airdrop onder BYAC eigenaren. De lancering verliep echter niet zonder problemen en de koers ervan is zeer volatiel. APE lanceerde met zeer uiteenlopende prijzen op de beurzen, namelijk tussen de $20 en $60, en zakte vervolgens naar $7. Vervolgens schoot de prijs even naar $17 en zakte enkele dagen later naar $9,6.

Vind hier een uitgebreide premium technische en fundamentele analyse van ApeCoin.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.