De markten worden op dit moment hard geraakt door de nasleep van de coronapandemie en oplopende geopolitieke spanningen. Over het algemeen is het sentiment van investeerders onzeker. Volgens Bank of America (BoA) zou het zomaar eens kunnen dat er een ware recessie aan zit te komen. In dit geval zullen commodities, zoals goud en zilver, en cryptocurrencies erg goed kunnen gaan presteren, dat stelt een topman bij de bank.

Bank of America

Michael Hartnett, de chief investment strategist bij de Bank of America, heeft in een wekelijkse research note aan de klanten van de organisatie commentaar geleverd op de huidige verslechtering van de macro-economische situatie, dat meldde Reuters gisteren..

In de nota waarschuwde hij dat de verslechtering zou kunnen leiden tot een ‘recessie schok’ in de Verenigde Staten nu de Federal Reserve worstelt om de historisch hoge inflatie af te koelen door haar beleid aan te scherpen en beleggers een verhoging van het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten verwachten. 

“Inflatieschok verergert, renteschok begint net, recessie schok komt eraan.”

Tijdens een periode van hoge onzekerheid en volatiliteit zou het volgens Hartnett niet verrassend zijn als cryptocurrencies beter zullen gaan presteren dan meer traditionele investeringen zoals aandelen. Het is volgens Hartnett dus vrij waarschijnlijk dat een recessie schok goed zal zijn voor menig crypto investeerder.

Crypto in een recessie

Hartnett is niet bepaald de enige analist die dit gelooft. Ook vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, gaf een tijdje geleden aan dat cryptocurrencies na een tumultueuze economische periode als winnaar uit de doeken zullen komen. 

Hij herhaalde ook zijn standpunt van de “divergente sterkte” van cryptocurrencies ten opzichte van de aandelenmarkt. In de huidige financiële situatie staat de Nasdaq ongeveer acht procent onder water op het jaar, terwijl Bitcoin (BTC) bijna onveranderd is gebleven.

Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen hoe de crypto markten zullen reageren op een daadwerkelijke recessie, er is simpelweg nog geen historische data, lijken veel analisten het met elkaar eens te zijn. Er bestaat een reële kans dat een recessie positief kan uitpakken voor de crypto markten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.