Vandaag schreef de bekende Bloomberg-analist Mike McGlone dat crypto zich op een “onstuitbaar traject” bevindt om in de wereldwijde mainstream te geraken. En dat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, in stablecoin-uitgever Circle heeft geïnvesteerd onderstreept deze ontwikkeling alleen nog maar meer. Circle maakte vandaag bekend $400 miljoen aan investeringen te hebben ontvangen van een aantal grote namen.

BlackRock en Fidelity investeren groots in USDC stablecoin

In de persaankondiging valt te lezen dat namen als vermogensbeheerder BlackRock, financieel dienstverlener Fidelity en Marshal Wace in Circle hebben geïnvesteerd. Het zou gaan om investeringen van in totaal $400 miljoen.

Circle is de uitgever van de inmiddels bekende en grote stablecoin USD Coin (USDC). Van de grote namen die investeerden is vooral de investering van BlackRock interessant. Naast dat het ‘s werelds grootste vermogensbeheerder is met $10 biljoen aan activa onder beheer, gaan Circle en BlackRock ook “een bredere strategische samenwerking” aan met elkaar.

Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, stelt in de aankondiging het volgende:

“Digitale dollarvaluta zoals USDC voeden een wereldwijde economische transformatie, en de technologische infrastructuur van Circle staat centraal in die verandering. Deze financieringsronde zal de volgende evolutie van Circle’s groei stimuleren,”

Naar verluidt zal BlackRock de primaire activabeheerder worden van de geldreserves die de waarde van USDC ondersteunen. Daarnaast zullen de twee gaan onderzoeken hoe USDC binnen de kapitaalmarkten gebruikt kan gaan worden.

USDC komt steeds dichter bij tether (USDT) in de buurt

De USDC stablecoin is dit jaar flink gegroeid en heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $50 miljard. Dat was begin dit jaar nog ongeveer $40 miljard. Circle’s stablecoin is een populaire cryptocurrency omdat gebruikers het ten alle tijden om kunnen wisselen voor $1 omdat de marktkapitalisatie volledig wordt gedekt door reserves bestaande uit echte dollars en kortlopende obligaties.

USDC is door zijn populariteit inmiddels gestegen tot plek 5 op de ranglijst van grootste cryptocurrencies. Tether, op plek 3, heeft een marktwaarde van $82,6 miljard en ziet USDC steeds dichterbij komen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.