BlackRock is de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld. De financiële kolos heeft in totaal meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer! Onlangs werd bekend dat BlackRock op grote schaal zou hebben geïnvesteerd in Circle, de uitgever van de bekende en grote stablecoin USD Coin (USDC). Tijdens een conferentie maakte CEO van BlackRock, Larry Fink, bekend dat het bedrijf in de toekomst wellicht verder de crypto industrie binnen gaat stappen.

BlackRock en crypto

Een paar dagen geleden werd bekend dat BlackRock, samen met vermogensbeheerder Fidelity, zeker $400 miljoen had geïnvesteerd in Circle. Naar verluidt zal BlackRock de primaire activa beheerder worden van de geldreserves die de waarde van USDC ondersteunen. Daarnaast zullen de twee gaan onderzoeken hoe USDC binnen de kapitaalmarkten gebruikt kan gaan worden.

Dit was uiteraard groot nieuws. BlackRock en Fidelity zijn namelijk twee absolute reuzen binnen de financiële wereld en hun bereidheid om honderden miljoenen in een crypto bedrijf te investeren spreek boekdelen. 

Larry Fink over crypto

Op woensdag maakte Larry Fink bekend dat de samenwerking tussen BlackRock en Circle al zeker een jaar bestond, dat meldt de Wall Street Jounal. BlackRock fungeerde al langere tijd als de beheerder van een deel van de reserves van Circle. Tijdens de call op woensdag liet Larry Fink weten dat hij hoopt dat de samenwerking tussen BlackRock en Circle in de toekomst uitgebreid zal worden.

“We kijken ernaar uit om onze relatie uit te breiden”

Daarnaast liet Fink weten dat het bedrijf duidelijk merkt dat cliënten van de reusachtige vermogensbeheerder steeds meer interesse in de crypto industrie hebben. Om die reden onderzoekt de firma op dit moment de volledige crypto sector tot in de details. Mocht er een voordeel voor cliënten te vinden zijn, dan is het niet onwaarschijnlijk dat BlackRock verder de crypto industrie gaat omarmen.

“We zien steeds meer interesse van onze klanten,”

Door de omvang van BlackRock zou een dergelijke stap van grote invloed kunnen zijn op de crypto markten. Er is simpelweg geen enkele private partij ter wereld met zakken die zo diep zijn als die van BlackRock.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.