Elk jaar brengt Quote een reeks lijsten uit met de meest vermogende mensen van de wereld. Ook voor Nederland maakt het tijdschrift deze lijsten. De nieuwste editie heet ‘Top 100 Jonge Miljonairs 2022’, en behandelt alléén Nederlanders. Onder de 100 meest toonaangevende rijke stinkerds bevinden zich de drie oprichters van Bitvavo.

Crypto cowboys

Bitvavo is de grootste cryptocurrency-exchange van de Benelux. Dat is ook niet zo vreemd; door de lage handelskosten, het grote aantal tokens en de uitgebreide gebruikersinterface is het één van de meest toonaangevende handelsplatformen van ons land. Op Bitvavo wordt maandelijks meer dan 10 miljard euro aan digitale activa verhandeld, volgens het platform zelf.

Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse zijn de drie oprichters van Bitvavo. Op welke plek ze staan, meldt Quote niet direct. Daar zul je de uitgebreide lijst voor moeten kopen. Het ging niet alleen maar om durfkapitalisten en om ‘crypto-cowboys’, zoals Quote het drietal noemt.

Verder staan er een hoop topmensen uit een groot aantal andere sectoren in. Er is ook een vrouw in de lijst verwelkomd, en wel Sharon Hilgers van My Jewellery.  Voor de grote Nederlandse DJ’s was (het fiscale jaar van) 2021 minder positief. Door het gebrek aan festivals zagen zij hun vermogen juist dalen.

Ingewikkelde markt

De drie topmannen zijn niet de enigen uit Nederlands elitetroepen die in crypto zitten. Valerio Zeno is inmiddels samen met Bitvavo uitgebreid aan het onderzoeken wat het fenomeen ‘crypto’ precies inhoudt en hoe je er het beste in kunt stappen. Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan ook onze review en exchangepagina.

Een gezonde dosis onderzoek is ook wel nodig, want helaas is crypto een ingewikkelde markt. Anders waren wij er ook niet geweest. Onlangs schreven we hoe een klein team aan oplichters een enorme pump-and-dump heeft uitgevoerd. Dit team, onder leiding van Vasco Rouw, zou daarnaast nog eens zo’n twintig scams hebben opgezet.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.