Crypto en voetbal zijn steeds meer met elkaar verweven nu er steeds meer samenwerkingen tussen de crypto- en voetbalwereld ontstaan. En dat lijstje wordt steeds langer, met dit keer een oranje tintje! De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is namelijk de samenwerking aangegaan met de KNVB.

Bitvavo voegt zich naast ING, Nike en meer

De samenwerking tussen Bitvavo en de KNVB werd vandaag aangekondigd en zal tot tenminste 2024 duren. De crypto exchange neemt hiermee de zesde toppositie in binnen de sponsorstrategie van de Nederlandse voetbalbond. Naast Bitvavo zijn ook Nike, ING, Albert Heijn, KPN en Nederlandse Loterij partners van de KNVB.

Bitvavo valt natuurlijk op in dit rijtje als cryptobeurs. Het is duidelijk dat de adoptie van crypto steeds verder groeit en dat de industrie tevens steeds zichtbaarder wordt, ook in traditionele sectoren. Het doel van Bitvavo is het nog zichtbaarder maken van crypto voor Nederlanders. Mark Nuvelstijn, de CEO van het bedrijf, zegt over de samenwerking:

“De markt van digitale valuta groeit enorm. Steeds meer mensen kiezen er voor om digitale valuta onderdeel te laten zijn van hun beleggingsportefeuille. Door dit partnerschap maken we Nederland verder bekend met het veilig handelen in digitale valuta. We willen de KNVB en de miljoenen voetballiefhebbers in Nederland helpen de kansen te benutten in de nieuwe digitale economie. Deze samenwerking vergroot onze zichtbaarheid als marktleider in Nederland en past in onze ambitie om het grootste platform te worden van Europa. We zijn trots op het partnerschap met de KNVB en dragen graag bij aan het succes en de innovatiekracht van het Nederlandse voetbal in deze digitale wereld.”

‘Bitvavo is krachtig en betrouwbaar’

De KNVB noemt de exchange een “krachtig en betrouwbaar A-merk” dat de bond kan ondersteunen met innovatieve technologieën, aldus Directeur Commercie van de KNVB. Dat hij dit zegt is niet verrassend; ruim 1,6 miljoen Nederlanders bezitten crypto, 1 miljoen daarvan kochten hun cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) bij Bitvavo.

Meer lezen over Bitvavo? Lees hier de Crypto Insiders Bitvavo review!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.