Er zijn weer een aantal grote ontwikkelingen te melden omtrent Terra (LUNA), de cryptocurrency die volledig is ingestort. Zo hebben enkele exchanges de altcoin van hun platform gehaald en is het netwerk gepauzeerd.

Terra trekt stekker uit blockchain

Vanochtend vroeg werd gemeld dat Terra zijn blockchain heeft bevroren. Het is de tweede keer dat dit is gebeurd in de afgelopen dag. De validators van het netwerk trokken de stekker uit de blockchain op blockhoogte 7.607.789 met als doel een plan te ontwikkelen voor hoe nu verder.

The Terra blockchain has officially halted at block 7607789.

Terra Validators have halted the network to come up with a plan to reconstitute it.

More updates to come.

— Terra (UST) Powered by LUNA (@terra_money) May 13, 2022

Het gevolg hiervan is dat geen enkele crypto meer via het netwerk verzonden kan worden. Voor hoelang dit het geval zal zijn is onduidelijk. Het is echter een vervelend scenario voor mensen die op dit moment nog LUNA hebben. Zij kunnen namelijk geen kant op.

Bitvavo pauzeert LUNA handel

Het Nederlandse handelsplatform Bitvavo heeft besloten om de handel in LUNA te pauzeren. Doordat het netwerk volledig stil ligt, is er weinig liquiditeit. Het betekent ook dat gebruikers op dit moment geen LUNA kunnen opnemen uit hun Bitvavo account.

De exchange komt echter wel met een compensatieregeling aangezien de huidige situatie betekent dat gebruikers met LUNA in hun account “ongewilde blootstelling” aan de cryptocurrency kunnen hebben. De compensatie bestaat uit het volgende:

“Gebruikers ontvangen de EUR-waarde van hun LUNA op het moment dat de LUNA-EUR-handel werd gepauzeerd 13-05-2022 8:20 AM (CET). Deze bedragen worden later vandaag automatisch aan het gebruikersaccount toegevoegd (terwijl de gebruiker zijn LUNA houdt) en zijn zichtbaar in de transactiegeschiedenis.”

Gebruikers mogen hun LUNA dus houden en kunnen deze opnemen zodra de blockchain weer is opgestart. Maar zoals gezegd, het is niet duidelijk wanneer dit zal zijn en of het überhaupt zal gebeuren.

Binance verwijdert LUNA volledig

Crypto exchange Binance gaat een stap verder en verwijdert de LUNA en UST handelsparen van zijn handelsplatform. Dat maakte de exchange vanochtend vroeg bekend.

Binance will remove and cease trading on the following spot trading pairs at 12:50am UTC, May 13:
BTC/UST
LUNA/UST
ETH/UST
BNB/UST
UST/USDT

Binance will remove and cease trading on the BUSD-Margined Perpetual Contract: LUNA/BUSD trading pair at 1:30am UTC, May 13.

— Binance (@binance) May 13, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.