De oprichter van de crypto exchange BitMEX, Arthur Hayes, liet in blogpost op vrijdag weten dat hij de toekomst van ethereum (ETH) rooskleurig inziet. BitMEX is een handelsplatform zoals we in Nederland Bitvavo hebben. Volgens Hayes zal de langverwachte merge ervoor zorgen dat ether voor het einde van het jaar de magische mijlpaal van $10.000 zal hebben bereikt.

Ethereum merge

Het Ethereum-netwerk is op dit moment een proof-of-work (PoW) netwerk, wat inhoudt dat miners transacties verwerken en hiervoor beloond worden. Dit kost echter flink veel energie en het schalen van het netwerk kan op de lange termijn voor grote problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan enorm hoge transactiekosten als gevolg van opstoppingen op het netwerk, iets wat gebruikers al vaker hebben meegemaakt.

Binnenkort zal het Ethereum netwerk daarom overstappen op een proof-of-stake (PoS) consensus model. Al meer dan een jaar geleden werd de Ethereum Beacon Chain gelanceerd. Dit is een blockchain die parallel loopt aan het Ethereum netwerk en deze chain draait al op PoS. Binnenkort zullen de Beacon Chain en het Ethereum mainnet worden samengevoegd in de zogeheten merge, voorheen bekend als de ETH 2.0 update. Vanaf dat moment is Ethereum volledig PoS.

Volgens Hayes zal deze update ervoor zorgen dat ETH gekatapulteerd wordt. Hayes stelt zelfs dat door deze merge de vastgezette ETH tokens als het ware voor een gegarandeerd passief inkomen gaat zorgen, vergelijkbaar met staatsobligaties. 

“De ETH 2.0 samenvoeging die later dit jaar zal plaatsvinden, zal Ethereum volledig omvormen tot een Proof of Stake (POS) gevalideerde blockchain. De eigen beloningen uitgegeven aan validators in de vorm van ETH-gebaseerde uitgiften en netwerk vergoedingen voor het staken van ETH in validator nodes maakt van ETH een obligatie.”

ETH adoptie

Hayes stelt dat grote financiële instituties ether zullen gaan zien als een uitstekende investering. Dit zal ervoor zorgen dat zij in grote getale blootstelling aan ETH willen gaan verkrijgen. Deze groot vraag naar ethereum zal van grote invloed zijn op de koers van ethereum.

“Als het stof is neergedaald aan het eind van het jaar, denk ik dat ETH boven de $10.000 zal handelen,”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.