Bitcoin (BTC) zakte gisterenavond toch weer onder $30.000. Het herstel van donderdag was van korte duur en bitcoin blijft mogelijk nog in zijn neerwaartse trend hangen. De angst op de markt stijgt ondertussen zelfs naar een nieuwe hoogtepunt volgens deze index:

Bitcoin Fear and Greed Index is 10 – Extreme Fear
Current price: $29,287 pic.twitter.com/KcdzHqbfb2

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) May 14, 2022

Bitcoin koers daalt met 3,7%

De bitcoin koers kelderde afgelopen week van $36.000 helemaal naar een dieptepunt van $26.600 op donderdag. Vervolgens begon bitcoin weer iets te herstellen en kon tegen gisterenochtend door $30.000 breken.

De rest van de dag hield bitcoin stand boven $30.000, maar de koers werd tegen eind gisterenmiddag afgewezen toen deze $31.000 aantikte. Toen begon bitcoin weer flink te dalen en tikte afgelopen nacht een dieptepunt van $29.250 aan. De rest van de nacht en ochtend kon bitcoin hier standhouden en de koers consolideert momenteel rond de $29.500 op KuCoin en €28.300 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 3,7% in de min.

Volgens deze analist is het een slecht teken dat de $31.000 van support naar weerstand om is geslagen. Dat betekent namelijk dat de kans snel toeneemt dat bitcoin toch een diepere bodem kan gaan opzoeken dan de recente $26.600.

What happens after a minor top within the downtrend?

$30.9k was the 1-year Reference Support low, now it is serving as Resistance.

If this condition continues to present itself in the next few hours, an attempt to make new lows is inevitable.#Bitcoin #BTC pic.twitter.com/D6W4WbdieL

— G a a h (@gaah_im) May 14, 2022

Flinke BTC instroom naar crypto exchanges

Meer verkoopdruk wordt wellicht ook veroorzaakt door miners die toch flink verkopen. De BTC instroom naar exchanges vanuit miners bereikt het hoogste punt in een jaar, meldt analysebedrijf CryptoQuant:

$BTC Miner to Exchange flow hits a 1-year high

Live Chart https://t.co/yKrYqamKrD pic.twitter.com/cZAybaCx96

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) May 13, 2022

Verder meldt CryptoQuant dat het totale aantal gemiddelde BTC stortingen op exchanges zelfs het hoogste punt in twee jaar heeft bereikt:

The average amount of $BTC deposits hit a two-year high across all exchanges.

Live Chart https://t.co/UXCFrXBhcw pic.twitter.com/kWc4n8lreO

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) May 13, 2022

Daarnaast is het mogelijk dat ook traditionele financiële markten nog niet hun bodem hebben bereikt. Alhoewel aandelenmarkten als Nasdaq gisteren de dag in het groen afsloten, kunnen zij historisch gezien nog veel dieper kelderen en dan wellicht bitcoin meetrekken.

pic.twitter.com/l1FuFdg7ol

— Market Sentiment (@mkt_sentiment) May 14, 2022

Ondertussen neemt het handelsvolume weer flink af en dat betekent dat we weer rekening moeten houden met een zogenaamde weekend fakeout.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Bitcoin Investor Tool:

Price is now back below Bitcoin’s 2yr moving average.
Incredible that we are getting this opportunity again. #Bitcoin

Live chart: https://t.co/x4l1J15HHE pic.twitter.com/f99eCjuavS

— Philip Swift (@PositiveCrypto) May 13, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.