Bitcoin (BTC) daalde gisteren toch nog dieper nadat de koers op maandag even herstelde. Het zorgt er voor dat de angst weer toeneemt en het marktsentiment ondertussen erg bearish wordt. Toch zijn meerdere analisten van mening dat bitcoin mogelijk een bodem heeft bereikt en weer kan herstellen.

Bitcoin Fear and Greed Index is 21 ~ Extreme Fear
Current price: $38,199 pic.twitter.com/alwoR4ygH9

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) April 27, 2022

Bitcoin koers daalt met 4%

De bitcoin koers zakte maandagochtend naar $38.400, de laagste prijs in meer dan zes weken. Vervolgens maakte de koers een kleine rebound, maar verder dan $40.600 kwam bitcoin gisterenochtend niet.

Tegen gisterenmiddag verloor bitcoin grip op de $40.500 en zakte toen weer snel. Bitcoin daalde tegen gisterenavond zelfs naar $38.000, wederom een lower low deze maand, en dipte zelfs even naar $37.950 afgelopen nacht.

Vanochtend begint bitcoin toch te herstellen en op het moment van schrijven lijkt deze stijging mogelijk in een versnelling te komen. De BTC prijs komt momenteel op $39.000 op KuCoin en €36.700 op Bitvavo uit. Daarmee staat bitcoin vandaag 4% in de min.

Bitcoin zakt met aandelen mee, DXY blijft stijgen

De korte opleving op maandag had mogelijk te maken met hype omtrent de overname van Twitter door Elon Musk, de rijkste persoon op aarde. Dat bleek achteraf echter van korte duur te zijn en vervolgens zakte bitcoin weer mee met roodkleurende aandeelmarkten als de Nasdaq en S&P 500.

Here is the situation:
#Bitcoin is stuck in a pretty big drawdown.
• The NASDAQ is at the edge of a major correction.
• This while the two are highly correlated.

Time to be careful. pic.twitter.com/kJw3Hn8ezc

— ecoinometrics (@ecoinometrics) April 27, 2022

Die daling ging ook gepaard met een alsmaar stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) koers waarmee de bitcoin en andere financiële markten momenteel een negatieve correlatie hebben. De verwachting was dat DXY mogelijk afgewezen werd door weerstand rond de oude top, maar de koers brak daar toch doorheen. Hoe ver kan DXY nog uitbreken?

interesting place we are at the moment. pic.twitter.com/oOHDDSgJlx

— Rickus (@rickus_trades) April 27, 2022

Heeft bitcoin nu eindelijk een bodem bereikt?

Bitcoin viel gisteren dus wederom weer naar de onderkant van het huidige supportgebied, waar investeerders dit jaar veel BTC accumuleerden. Vooralsnog houdt de $38.000 stand, maar hoe vaker we deze grens testen, des te zwakker deze wordt. Alhoewel bitcoin een lower low deze maand vestigt, is het mogelijk alsnog een higher low ten opzichte van begin dit jaar:

#BTC is right back at the long-standing macro Higher Low support$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/ukPfkZ1Xw2

— Rekt Capital (@rektcapital) April 26, 2022

Rond de $37.500 ligt mogelijk de echte onderkant van deze grens. Als bitcoin hierdoorheen zakt, dan keldert de koers mogelijk richting de dieptepunten van het afgelopen jaar. Bitcoin zakt dan mogelijk onder $35.000, $33.000 of zelfs onder de $30.000. Dat kan alsnog gebeuren. Desondanks neemt onder een aantal analisten de overtuiging toe dat bitcoin toch mogelijk een bodem heeft bereikt. Echter is het nog maar de vraag of bitcoin ditmaal een echte trendommekeer kan maken.

Here we go again.
Think we’re close to reaching local bottom for now. pic.twitter.com/DiNtf0PCTq

— Byzantine General (@ByzGeneral) April 26, 2022

 Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.