Bitcoin (BTC) kon gisteren niet boven $19.400 standhouden en begon toen weer te dalen. In eerste instantie maakte bitcoin een kleine bounce op $19.200, maar werd vervolgens op $19.400 afgewezen en viel terug naar $19.200.

Afgelopen nacht zakte bitcoin ook daardoorheen en de koers viel naar $19.000. Vooralsnog houdt bitcoin hier stand en consolideert de prijs rond $19.050 op Binance en €19.650 op Bitvavo.

#Bitcoin is retesting the lower-bound of this wedge.

Structurally, a breakdown here is bearish; however, we’re also trading at the horizontal resistance range.

Could this trendline breakdown foreshadow a breakdown of this range? pic.twitter.com/eKK9WnHHni

— Caleb Franzen (@CalebFranzen) October 10, 2022

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 66%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $365 miljard en de dominantie op 39,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 24 (Extreme Fear).

Bitcoin Fear and Greed Index is 24 ~ Fear
Current price: $19,143 pic.twitter.com/0JAn8eEJVu

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) October 11, 2022

Mogelijk volatiele week voor bitcoin

De financiële markten zijn momenteel nog afwachtend. Morgen worden de Federal Open Market Committee (FOMC) minutes gepubliceerd en donderdag volgt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Daarna wordt het wellicht duidelijker wat de Amerikaanse centrale bank gaat doen met de rente. Er wordt al gevreesd voor een verhoging van 0,75%. Echter volgt de volgende FOMC meeting pas weer in november.

The Fed is playing with fire.

81% probability of a 75 bps hike priced in for now. pic.twitter.com/HWw7ep1gm9

— Game of Trades (@GameofTrades_) October 10, 2022

Toch begint het al langzamerhand weer volatieler te worden op de crypto-markt. Vreemde geruchten over Sushi, paarden en vingers is blijkbaar waar de community zich momenteel mee bezighoudt, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin mining difficulty naar nieuw record

Gisteren steeg de Bitcoin mining difficulty rate of moeilijkheidsgraad met maar liefst 13,55% tegen een gemiddelde hash rate van 254,8 exahashes per seconde. Het is de sterkste stijging sinds mei 2021 en brengt de difficulty op een nieuw record van 35,61 T.

Dat zorgt er echter voor dat miners nog zwaarder onder druk komen te staan. Ze hebben het al moeilijk vanwege de lage koers, de hoge energiekosten en de hoge concurrentie. Veel miners moesten afgelopen zomer al hun voorraden verkopen.

#Bitcoin Difficulty has adjusted to a new all-time-high due to a rapid increase in network hashpower.

This increases the $BTC cost of production, and puts additional stress on miners.

We have launched a new dashboard tracking miner capitulation riskhttps://t.co/oFj1RFiVoe pic.twitter.com/8z3iNlaREo

— glassnode (@glassnode) October 10, 2022

Waar ligt de bitcoin bodem?

Analist Ali Martinez meldt dat het belangrijk is dat de grens rond $19.000 standhoudt, want daaronder lijkt weinig support te zitten. Desondanks hield bitcoin de vorige keer rond $18.500 stand. Toch vrezen veel analisten dat bitcoin nieuwe lows binnenkort kan opzoeken, wellicht rond $16.000 of zelfs lager. Toch zijn er ook analisten die denken dat bitcoin eerst een bounce richting $20.500 zal maken.

#Bitcoin | Losing the $19,000 support level can spell trouble! https://t.co/U81bjTS2bE

— Ali (@ali_charts) October 10, 2022

Ondertussen meldt analist Whalehunter dat momenteel meer dan 50% van BTC houders in verlies staat. Dat kan echter ook een teken zijn dat bitcoin dicht bij zijn bodem zit.

50% of the current BTC holders are at a loss.

What does that mean for you?

The higher the loss percentage, the closer we are to the bottom. Buying small amounts of BTC between 48% and 60% will be incredibly profitable in the long run. pic.twitter.com/wdJ1k73Ngr

— whalehunter (@eth_whalehunter) October 11, 2022

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.