Het lukte bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur nog niet om daadwerkelijk uit te breken. Toch beweegt de koers sinds een week geleden in een opwaartse trend waardoor het sentiment steeds positiever wordt en de analisten steeds meer bullish.

Bitcoin koers zakt iets

De bitcoin koers schoot maandagnacht naar een piek van $43.000. Bitcoin corrigeerde daarna echter naar $42.150, maar kon vanaf daar weer stijgen. De koers vond vervolgens even support rond $42.500 en schoot weer terug omhoog. In eerste instantie kwam bitcoin niet verder dan $42.950, maar tegen eind van de middag tikte de koers weer $43.000 aan.

Wederom werd bitcoin hier echter afgewezen en kelderde toen terug naar die $42.500. Daar vond bitcoin weer steun en maakte gisterenavond nogmaals een poging omhoog. Bitcoin werd deze keer echter afgewezen rond $42.850 en zakte vervolgens vrij direct door $42.500 en kwam toen op $42.100 uit. Daar maakte bitcoin een kleine rebound, maar ditmaal werd de koers al op $42.500 afgewezen.

Bitcoin zakte vanochtend helemaal naar $41.870 en kon vervolgens iets herstellen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $42.200 op KuCoin en €38.380 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin ongeveer 0,7% onder de prijs van 24 uur geleden.

Bitcoin probeert uit patroon te breken

Dat betekent dat bitcoin vooralsnog niet uit het ascending triangle patroon heeft kunnen breken. We beschreven in de vorige marktupdates al vaker dat de volgende belangrijke stap het omdraaien is van de $42.500 van support naar weerstand. Dat was echter in de afgelopen 24 uur nog niet gelukt.

Desondanks maakte bitcoin wellicht maandagavond een higher low op $41.000 en misschien vanochtend rond de $42.000, als de koers hier standhoudt. Bitcoin is momenteel in gevecht met het gebied tussen de 100-dagen simple moving average (SMA), rond $42.200 en de 100-dagen exponential moving average (EMA), rond $42.870.

#Bitcoin #Crypto Rt appreciated!
1-Bitcoin has been supported by the local support level around $37K and started a #bullish rally. However, the 100-day moving average has been the main barrier for the price to meet higher levels. The price is currently attempting another attack pic.twitter.com/u0RfOWQyKX

— Shayan.₿TC (@greatest_trader) March 23, 2022

Mocht de koersstijging van bitcoin niet gelijk doorzetten, dan bestaat de kans dat we eerst een kleine pullback zien terug richting $39.000. Hopelijk houdt bitcoin echter boven $40.700 stand anders is de recente opwaartse trend teniet gedaan. Ondertussen staat de correlatie tussen bitcoin en de S&P500 en de Nasdaq het hoogst in maar liefst 17 maanden.

#Bitcoin vs NASDAQ on the Weekly time frame looks very interesting:

•RSI looking for a breakout of the resistance that started in 2020
•MACD close to a Bull Cross pic.twitter.com/hsCEcFiCMI

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) March 22, 2022

Bullish ontwikkelingen voor de BTC prijs

Ondertussen zien we dat de markt steeds enthousiaster begint te worden over het plan van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon om miljarden in bitcoin te steken. Hij wil de UST stablecoin koppelen aan BTC reserves. Deze aankoop is waarschijnlijk nog niet ingeprijsd.

De oprichters van analysebedrijf Glassnode melden daarnaast dat in hun optiek bitcoin een bodem heeft bereikt en dat de capitulatieperiode ten einde komt, aldus een zeer bullish teken.

#Bitcoin is bottoming and is in the bullish zone. Low spending behavior converges with less profit-taking.

The capitulation period is coming to an end. Read more here https://t.co/4BUqVxZdUe pic.twitter.com/P8j35evOrI

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) March 22, 2022

Verder zien we dat kleinere investeerders nog altijd aan het accumuleren zijn. Analist On-Chain College meldt dat dat het aantal adressen met minstens 0,01 BTC sterk blijft klimmen de afgelopen maand en nu op 9,7 miljoen uitkomt. Daarentegen zien we juist dat het aantal whales, adressen met 1.000+ BTC, afneemt.

The number of addresses with a #Bitcoin balance of at least 0.01 has been on a steep climb over the last month.

There are now just under 9.7 million addresses.

Address data isn’t perfect but being aware of macro trends within these metrics is useful imo pic.twitter.com/FkOqofWFV2

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 23, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.