De bitcoin (BTC) koers is gisterenavond tot de schrik van veel investeerders weer gezakt tot rond de $42.100. Hoewel er nog geen reden is voor paniek, maken veel bitcoin investeerders zich toch weer lichtelijk zorgen. Grote investeerders, de zogeheten whales, lijken zich echter totaal niet druk te maken. Zij kopen op dit moment grootschalig in.

Bitcoin koers

Bitcoin bulls waren niet in staat om naar boven uit te breken en een neerwaartse beweging was het gevolg. Deze beweging was vrij heftig en dit was ook te zien aan de hoeveelheid liquidaties die plaatsvond. Sinds gisterenavond zijn er voor maar liefst $200 miljoen aan posities geliquideerd, zo blijkt uit data van Coinglass.

Op de korte termijn zijn handelaren en investeerders dan ook bearish. Veel analisten kijken op dit moment naar een terugtest van het niveau rond de $40.000. Het is natuurlijk in een dergelijk scenario niet uit te sluiten dat de bitcoin koers ook nog substantieel onder de $40.000 zal duiken.

#BTC
as long as it doesn’t reclaim 44k or even better 45-46, I’m affraid we have to be ready for more downside and at least retesting 40k and maybe even lower.

Like I said a week ago, not trusting anymore those moves up….

Chart for coming week. I hope I’m wrong pic.twitter.com/wVQ74u1PPJ

— Ed_NL (@Crypto_Ed_NL) April 9, 2022

In het weekend is het handelsvolume meestal een stuk lager dan doordeweeks. Dit kan soms tot hoge volatiliteit in het weekend leiden. Mede-oprichters van Glassnode, Yann Allemann en Jan Happel, gaven daarom aan dat zij zich opmaken voor een periode van mogelijk heftige koersbewegingen.

#Bitcoin is trading at a liquid range of $42-$45k. Low volume over the weekend can cause abrupt price swings.#BTC Risk signal at the high-level threshold. pic.twitter.com/J4bj2aHCKo

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) April 8, 2022

Bitcoin whales

De grote bitcoin investeerders van deze wereld lijken zich totaal niet te druk te maken om de nabije toekomst van de bitcoin koers. Volgens de laatste data zijn whales op dit moment grootschalig aan het inslaan. Zij kochten grote hoeveelheden bitcoin op die door onzekere investeerders in de verkoop werden gegooid.

More bids being filled… $BTC https://t.co/CKj7zF7yXW pic.twitter.com/cF48gAYxax

— Credible Crypto (@CredibleCrypto) April 9, 2022

Het lijkt er dus sterk op dat bitcoin whales goede hoop hebben voor de middellange tot lange termijn. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.